– Vi koser oss veldig og har et godt samhold 

Gina Uthaug fra Ørlandet var en av årets 37 deltagere under påskesamlingen til Heimevernets ungdomsavdeling (HVU) på Værnes i Stjørdal.
Forsvaret

Hun synes det var en fin opplevelse.

– Vi koser oss veldig og har et godt samhold», forteller Gina Uthaug.

Et innblikk

Heimevernets ungdomsavdeling (HVU) er et tilbud til ungdom som gjennom aktiviteter, konkurranser, samlinger og utvekslinger gir de et innblikk i hva Forsvaret er.

– HVU har for mange vært, og er fremdeles, et springbrett til en militær karriere, opplyser Kristian Kapelrud, presse- og informasjonsoffiser i Trøndelag Heimevernsdistrikt, HV-12.

Påskesamlingen er en årlig begivenhet som vektlegger friluftsliv og overlevelse på vinterstid. I forkant av, og under feltøvelsen, gjennomføres leksjoner hvor de tilegner seg kunnskap om å klare seg utendørs om vinteren.

– Morsomt og lærerikt

– Det er veldig morsomt og lærerikt. Vi har mange nyttige leksjoner, men ikke minst så lærer vi samhold og hvordan vi kan jobbe med andre, forteller Gina Uthaug.

– I forkant av øvelsen fikk ungdommene leksjoner i hvordan forsvarets bekledning brukes mest effektivt og på riktig måte samt en leksjon i frostskader som dekket alt fra generell nedkjøling til overfladiske og dype frostskader. Ute i felt fikk ungdommene leksjoner i hurtigbivuakk, skarpskyting, GPS, kart og kompass og rutiner ved snøskred, forteller Kristian Kapelrud.