– Unnskyld at jeg er så krass

«Smått er bedre!» - et leserinnlegg av Bernt Gjelvold.

Arkivfoto av Bernt Gjelvold. 

Er du enig med Bernt Gjelvold?
Du må velge et alternativ
Debatt

«You may say that I’m a dreamer, but I’m not the only one.»

I Rissa har de nå ødelagt for lokalbefolkningen i Skaugdalen og er i ferd med å selge en skole, verdt kanskje 20 mill. kr., for 1 kr. eller 5000 kr.

På Ørlandet og i Bjugn er de fleste skolene og grendene allerede lagt ned og sykehjemmene allerede underbemannet; så da er deres eneste håp at kommunesammenslåing og flybase skal redde dem fra konkursen som deres sentrumssatsing, på bekostning av utkantene, har ført til.

Sist uke fikk vi det verste eksemplet på slikt vanstyre, når Namsos akter å legge ned ungdomstrinnet på Otterøya, 4,2 mil fra Namsos, for å forsøke å spare inn penger de har kastet bort på Rock City. Barna på Otterøya vil få 3 timer på buss hver dag! De får tilværelsen rasert på grunn av inkompetente politikere som ikke har en hønes forstand på hva som er verdifullt i livet!

Når det gjelder Fosenhalvøya som én kommune, ser vi jo hva Fosen regionråd fikk til i bomveisaken. De som ikke sov i timen, ga blaffen i Rissa, for de bor jo ikke der selv.

Nå er altså den håndplukkede styringsgruppa tilbake på banen igjen, med to ungdommer som ”troverdighetsgisler”, men ingen med fra eldrerådet, som kanskje kunne ha tilført gruppa nødvendig livserfaring og synspunkter.

Fylkesrådmann Odd Inge Mjøen er igjen leder i denne krevende utredningsprosessen.

– Hva er hans honorar for dette? Gjør han det i arbeidstiden?

Styrker en lokaldemokratiet ved å legge det ned og redusere folks mulighet til å påvirke beslutninger som er viktige for dem? 

Unnskyld at jeg er så krass, men jeg er det fordi jeg synes noe av det beste i samfunnet står på spill og er i ferd med å ødelegges.


Bernt Gjelvold.