Hva svarer du barnebarna?

Vegard Heide har skrevet dette leserinnlegget.

Vegard Heide.  Foto: Sigrun Overland

Debatt

Hva skal du svare når barna, barnebarna eller oldebarna om 30 år spør hva du gjorde da verden ennå hadde en sjanse mot klimaendringene i første del av 2000-tallet?

«Øø, ingenting»? «De fleste andre gjorde heller ikke noe»?

Det var faktisk slike tanker som omsider fikk meg til å engasjere meg politisk. Jeg valgte å engasjere meg i MDG sjøl om jeg ikke er enig i alle deler av partiprogrammet. Fordi det er partiet som tar trusselen om global oppvarming aller mest på alvor. Som innser at vi må gjøre store endringer selv om det kan gjøre «vondt». Som har en politikk som står i forhold til hvor reelt problemet faktisk er.

Om det blir 7-10 representanter fra MDG på Stortinget, vil det presse fram et større fokus på miljø og klima også hos de andre partiene. Man trenger ikke være enig i alle deler av MDGs politikk for å være enig i at et MDG over sperregrensa er bra for framtidige generasjoner.

Hjelp Miljøpartiet over sperregrensa!

Vegard Heide

------------------

Har du lyst til å få ditt leserinnlegg på trykk? Send det inn til redaksjonen@fosna-folket.no

Du finner alle leserinnlegg som er publisert på Fosna-Folkets nettsider på Debatt-siden ved å trykke her.