Sammen skaper vi gode og inkluderende lokalsamfunn

Frivilligsentralene i Ørland har bidratt med dette leserinnlegget.

Illustrasjonsbilde fra aktivitetsdagen for seniorer ved Rusasetvatnet i 2019..   Foto: Terje Dybvik

Debatt

Frivillighetssentralene i Ørland er en mangfoldig møteplass bygget på frivillighetens premisser og lokale ønsker, ivaretatt av oss, Margaret og Ann Heidi, i samhandling med frivillige, lag & foreninger, næring og kommunen.

Fra første januar i år ble vi en del av Roret Ørland kulturforetak (Roret KF). Det å bli en del av Roret KF har allerede gitt gode synergieffekter og tilbud til dere innbyggere. Det er kort vei på tvers av enhetene med stor og allsidig kompetanse.

Frivilligsentralen er til for dere innbyggere i Ørland kommune. Og det er en balansegang mellom kommunale tjenester og frivilligheten – det er et uendelig behov, med knappe ressurser.

Det har vært stas å være en ressurs for Ørland kommune ved organiseringen og gjennomføringen av covid-19 vaksinen. I godt samarbeid med Ørland sanitetslag som 2 dager i uken bistår med 7-8 frivillige slik at nettopp du kan bli vaksinert.

Også i år arrangerer frivilligsentralene Aktiv sommerferie for barn og unge de første 3 ukene i skoleferien. Dette er helt gratis og det tilbys nærmere 800 aktiviteter disse ukene alt fra fisking og kajakkpadling til dans og baking.

Vi har i samarbeid med Besøkssenter våtmark Ørland laget et kart med 33 gapahuker i den flotte kommunen vår. Nå er våren kommet og oppfordringen er: Fyll termosen med kaffe og ta med dine nære og kjære på en tur i det fri. Noen gapahuker kan du kjøre helt frem til. Kartene kan hentes på Bibliotekene både i Bjugn og på Brekstad. Digitalt gapahukkart finner du på orland.no.

`Møte mellom mennesker` er frivilligsentralenes motto, og gjennom facebooksiden `Aktiv i Ørland` tar vi deg med rundt i kommunen på en koronasikker reise. Her er det både historiske og musikalske innslag av sambygdinger. Utover våren skal vi besøke bygdene med campingvognen Vaffel & Info, her er du velkommen på en kaffe-prat. Vi ønsker å høre hva som er viktig for deg? Dette skal brukes i jobben med den strategiske samfunnsplanen og aktiviteter vi kan sette i gang med sammen med Grendakontaktene.

Utstyrssentralene som er lokalisert i Fosenhallen og på kultursentret på Brekstad har hatt stor pågang av gratis utleie av sportsutstyr, dette er nok takket være gode åpningstider. Nå er ski og skøyter pakket bort for sesongen, sykler, telt, hengekøyer, fiskestenger og mye mere er plukket fram og klar til å lånes ut.

Ta kontakt med oss i frivilligsentralen om du ønsker å bidra til å skape et godt og inkluderende lokalsamfunn.

Frivilligsentralene i Ørland

------------------

Har du lyst til å få ditt leserinnlegg på trykk? Send det inn til redaksjonen@fosna-folket.no

Du finner alle leserinnlegg som er publisert på Fosna-Folkets nettsider på Debatt-siden ved å trykke her.