Dugnad på Fosen – med konfirmantenes hjelp

Lederne for fasteaksjonen i Fosen prosti står bak dett eleserinnlegget.

Illustrasjonsbilde. 

Debatt

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon er en fantastisk dugnad for rettferdighet. Både konfirmanter og frivillige bruker fastetiden til å hjelpe dem som trenger det mest. Hver enkelt kommune på Fosen har satt seg mål for aksjonen.

Konfirmantene i Fosen prosti er aktive på mange måter. De har postkasseaksjon med personlige brev, de stiller opp på video, er med på intervju og finner på utfordringer de skal utføre når mål er nådd. Noen har lovet å bade, noen å spille trekkspill på butikksenter og noen skal bake eller gjøre andre tjenester. I tillegg har en gjeng konfirmanter sponsorløp og triksing, og en guttegjeng skal sykle fra Stadsbygd til Oppdal hvis de når målet for innsamlinga!

Hvis dere vil se Kristian prest og stokksundkonfirmantene hoppe i sjøen, - møt opp i Stokksund kirke til gudstjeneste på søndag!

Alle ordførerne i Fosen er utfordret til å gjøre et stunt hvis deres respektive kommuner når målet de har satt seg. I Ørland, Åfjord og Osen har de bestemt seg for å bade i sjøen. Hva som skjer i Indre Fosen er i skrivende stund ennå ikke avgjort, men både ordfører og varaordfører har lovet å stille opp!

Kantorene Oleg Alohins og Knut Ola Vang vil sammen med noen konfirmanter lage en konsert til inntekt for fasteaksjonen. Konserten streames mandag 22. mars fra Rissa kirke.

Takk til alle som støtter aksjonen! Dere er med på å FORANDRE. FOR ANDRE.

Hilsen

Lederne for fasteaksjonen i Fosen prosti

------------------

Har du lyst til å få ditt leserinnlegg på trykk? Send det inn til redaksjonen@fosna-folket.no

Du finner alle leserinnlegg som er publisert på Fosna-Folkets nettsider på Debatt-siden ved å trykke her.