Opplagsrekord for Fosna-Folket

Onsdag kom opplagstallene for norske mediehus. De viser at Fosna-Folket har økt opplaget med 369 eksemplarer, en vekst på 5.4 prosent sammenlignet med første halvår i fjor, skriver Gunn Kari Hegvik, redaktør i Fosna-Folket, i denne kommentaren.

Fosna-Folkets redaksjon på Brekstad torsdag: Journalist Jakob Ellingsen, redaksjonssjef Terje Dybvik, journalist Ina Marie Holseth og redaktør Gunn Kari Hegvik. Resten av staben sitter for tiden på hjemmekontor.   Foto: Aud Dybfest

Debatt

Godkjent opplag andre halvår 2020 var på 7209.

Dette er veldig hyggelige og svært motiverende tall for oss.

Vi skal langt tilbake for å finne tilsvarende høye tall for oppslutning om lokalavisen for Indre Fosen, Ørland, Åfjord og Osen.

Sist gang opplaget var så høyt var i 2009. Da hadde Fosna-Folket et godkjent opplag på 7314, viser tall fra Mediebedriftenes landsforbund.

Mye av veksten i opplaget skyldes at stadig flere av dere leser oss på nett. I høst hadde vi for første gang flere digitale abonnenter enn abonnenter på papiravisen.

Journalistene i Fosna-Folket bruker mye tid på å kjøre rundt på Fosen for å besøke bedriftseiere som investerer, satser og vokser. Jeg er glad for å kunne si at vi selv er del av denne historien. I disse dager er vi i ferd med å ansette to nye journalister i Fosna-Folket. Det gjør at to personer med høyere utdanning og et ønske om å bo på Fosen, får en relevant fulltids jobb her.

Vi har også investert i nytt utstyr, som jeg håper gjør det enda mer attraktivt å bruke tid på fosna-folket.no.

Onsdag kveld strømmet vi for første gang en håndballkamp fra en lokal arena, da gutter 13 lagene til Ørland ballklubb og Bjugn håndballklubb møttes til den første kampen etter at koronaviruset gjorde det forbud å møtes til kamp.

Over 400 personer var innom sendingen mens den pågikk. Jeg tror at ingen håndballkamp i aldersbestemte lag spilt på Fosen har hatt så mange tilskuere innom som kampen mellom Ørland og Bjugn gutter 13 i går kveld.

Fremover skal vi utvikle disse sendingene, og sette på en sportskommentator. Vi skal også strømme andre hendelser ut over sport.

Det gjør at bestemor kan se barnebarnet spille håndballkamp, uten å forlate sin egen stue. Slik håper vi at vi kan bringe enda mer av det som skjer på Fosen, når det skjer, ut til våre lesere.