– Ny videregående skole i Vanvikan?

Anne-Helen Myran står bak dette leserinnlegget.

Anne-Helen Myran. Arkivbilde. 

Debatt

Kan det virkelig være en realitet at det skal bygges en videregående skole i fjæra i Vanvikan? Er det mulig?

Jeg har absolutt ingen binding eller særinteresser i forbindelse med dette prosjektet. Jeg er derimot spesielt interessert i sikkerhet og trygghet for våre fremtidige ungdommer som skal ha dette som sin arbeidsplass / skole i framtida. Er våre ungdommer for verdifulle til å benyttes som prøveprosjekt? Er dette for risikofylt?

Vi hører nærmest daglig om ras farer selv om grunnen på forhånd kan være godkjent eller ikke. Trøndelag er jo ikke det mest gunstige fylket i så henseende.

Her skal store mengder jordmasser forflyttes og mange tonn med stein skal fylles på, før man kan bygge en gedigen tung skole på toppen.

For dere som fortsatt synes at Vanvikan er det ideelle stedet for at en ny videregående skole skal plasseres her, er mitt innstendige ønske om å finne ei tomt til dette formålet på landjorda. For at dette kan gi nødvendig trygghet for framtida. Dersom skolen må ligge i Vanvikan som jo er en ytterkant av Indre Fosens vidstrakte kommune.

Hva økonomien angår, så er det nok mange andre som har bedre forstand på det enn meg. Dette dreier seg jo om en gedigen investering som nok må gi avkall på mange andre viktige formål. Hva med de to oppegående videregående skolene vi allerede har?

Jeg er mest opptatt av liv og helse for den viktige gruppen dette gjelder.

Hører stadig om økonomiske problemer både i fylkeskommunen og i Indre Fosen kommune. Mange store og viktige prosjekt står på vent både i kommunen og fylkeskommunen. Kan vi bare si «Ja takk begge deler»?

Det finnes sikkert flere sider av denne særdeles viktige saken som f.eks:

1. Hva med gjenbruk av de to nærmest nyoppussede funksjonelle videregående skolene vi har i Leksvik og Rissa?

2. Er denne svære investeringen godt gjennom arbeidet i fylkeskommunen og Indre Fosen kommune? Har hver og en politiker tatt sitt betydelige ansvar her?

3. Hva med beliggenheten? Er det framtidsrettet å legge denne skole til en ytterkant i en vidstrakt kommune? Hva med parkeringsplasser for et betydelig antall busser og private biler?

Dette er noen av mine svært betydelige bekymringer i denne saken. Litt sent, men bedre sent enn aldri.

Anne-Helen Myran
Rissa 27.02.2021

------------------

Har du lyst til å få ditt leserinnlegg på trykk? Send det inn til redaksjonen@fosna-folket.no

Du finner alle leserinnlegg som er publisert på Fosna-Folkets nettsider på Debatt-siden ved å trykke her.