– Frionor-navnet er tilbake!

Svein Otto Nilsen, Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag, har bidratt med dette leserinnlegget.

Svein Otto Nilsen.  Foto: Privat

Debatt

Det gleder meg at Bunnpris-kjeden markedsfører Frionor-navnet etter over 20 år i en bortgjemt kjeller. Store plakater viser at Frionor-navnet har stått opp fra de døde.

Jeg var selv selger for Frionor i nesten 18 år og var stolt over at Frionor var kjent som det norske kvalitetsproduktet.

Frionor var et norsk næringsmiddelselskap opprettet som Norsk Frossenfisk i 1946 av en rekke produksjonsbedrifter langs kysten. Selskapet var et salgsselskap for felles omsetning og markedsføring av frossen fisk og filet overfor utlandet.

Varemerket Frionor ble skapt i 1947 og ble i 1963 tatt inn i firmanavnet Frionor Norsk Frossenfisk A/L. I samarbeid med Gilde og Gartnerhallen leverte Frionor også andre typer frosne varer (kjøtt, bær, grønnsaker m.m.). Frionor skulle være kvalitet og norsk.

Orkla solgte dessverre Frionor til Kjell Inge Røkke i 1996, og året etter ble konsernet sammenslått med Norway Seafoods. I 2000 ble varemerket og salgsselskapene i Europa og Australia, samt produksjonsanleggene i Trondheim og Thailand, overtatt av Findus, mens den amerikanske virksomheten gikk inn i American Seafoods, et selskap grunnlagt av og tidligere eid av Røkke.

Kjell Inge Røkke klarte å ødelegge navnet som har eksistert siden krigsårene.

Snipp, snapp, snute så var Frionor-navnet ute.

Er det et håp om at man igjen kan få kjøpt NORSKE Frionor-fiskeprodukter.

Det gleder i hvert fall et Frionor-hjerte at navnet igjen lyser mot kundene for å minne om norsk storhetstid hvor norske produkter skulle kjøpes.

Svein Otto Nilsen
Fylkestingsrepresentant for Pensjonistpartiet i Trøndelag

------------------

Har du lyst til å få ditt leserinnlegg på trykk? Send det inn til redaksjonen@fosna-folket.no

Du finner alle leserinnlegg som er publisert på Fosna-Folkets nettsider på Debatt-siden ved å trykke her.