– Dette øker faren for at Ørland kan bli mål for et kjernefysisk angrep

Rødt Ørland har sendt oss denne resolusjonen, som de har vedtatt.

B1-B Lancer tar av under øvelse på Andersen Air Force Base, Guam, i 2003.   Foto: AP Photo/U.S. Air Force, Airman 1st Class Joshua Strang

Debatt

Nei til stasjonering av amerikanske strategiske angrepsvåpen på norske baser

Amerikanske B1-B Lancer strategiske bombefly skal stasjoneres på Ørland flystasjon fra og med februar. Det er stor fare for at Norge med dette trekkes dypere inn i rivaliseringa mellom Russland og USA. B1-B Lancer er et strategisk angrepsvåpen med liten verdi i forsvar ved et konvensjonelt angrep. Flyet kan i en krisesituasjon bli innledende angrep. Det kan enkelt nå både Moskva og Murmansk. Dette øker faren for at Ørland kan bli mål for et kjernefysisk angrep.

Regjeringen bidrar til å øke konfliktnivået når de godtar utplassering av amerikanske bombefly på norsk jord. Rødt Ørland krever at regjeringen stanser utplasseringen av B1-B Lancer strategiske bombefly på Ørland Hovedflystasjon.

Rødt Ørland