Mer næringsliv for og rundt Fosen

Fosna-Folket har siden senhøsten vært en del av næringssamarbeidet Midtnorsk Næringsliv, forkortet MN24. Det betyr at du som abonnent hos oss får tilgang på en rekke næringslivssaker fra Midt-Norge publisert på nettsiden mn24.no, i tillegg til sakene på fosna-folket.no og i vår papiravisen, skriver Gunn Kari Hegvik, redaktør i Fosna-Folket, i denne kommentaren.

KriFo Fisk i Roan.  Foto: Terje Dybvik

Debatt

MN24 er et samarbeid mellom lokalavisene i Midt-Norge, Hitra-Frøya, Trønderbladet, Opdalingen, Innherred, Bladet og Steinkjer24. I tillegg til lokalavisene inngår Adresseavisen i samarbeidet.

Vi går inn i dette samarbeidet fordi vi tror at nyheter og historiene fra næringslivet på Fosen har interesse for lesere langt utover vår egen region. Vi tror også nytt om næringsliv i andre deler av Midt-Norge vil være av interesse for våre lesere.

Det betyr ikke at vi skal vanne ut Fosna-Folket sine nettsider eller papiravisen med saker fra andre deler av Midt-Norge. Vår hovedoppgave er å dekke Fosen og det som vi mener er relevant for fosningene. Derfor kommer vi til å publisere saker laget av andre redaksjoner, dersom vi mener sakene er relevante for dere. Vil du lese enda mer om midtnorsk næringsliv enn det vi publiserer via Fosna-Folket sine nettsider eller i papiravisen, er alt stoffet på mn24.no tilgjengelig for abonnenter på Fosna-Folket.

Som saken om Francis Hay som vi publiserte mandag. Hay eier Bjugntorget i Ørland, og flere andre eiendommer i kommunen. Eller saken om tidligere Leksvik-ordfører, Ingvar Sæther, og hvordan han bidro til å få Folla fabrikker på rett kjøl. Ingen av disse sakene er skrevet av Fosna-Folkets redaksjon.

Vi publisert nylig også en sak om omsetningen for Vinmonopolet i Trøndelag, hvor polene på Fosen er en del av saken. Slik blir det lettere å sammenligne salget her med andre steder i regionen. Vi har også publisert saker om matredderne i Too good to go; en app som flere virksomheter på Fosen distribuerer mat gjennom.

Vi leverer også redaksjonelt stoff inn til MN24. Som saken om at KriFo Fisk i Roan er konkurs. Dette er en sjømatbedrift som hadde flere store kunder, og som fikk merke de brutale konsekvensene koronapandemien har hatt for markedet. Det samme gjelder saken om Hos Oss på Saga i Åfjord. Det nyoppstartede utestedet klarte til tross for all motstand utelivet opplevde i 2020, å nå målet sitt.

Etter oppstarten i oktober, har MN24 opplevd noen problemer med innloggingen. Slik skal det ikke være. Vi forstår at dette irriterer, og det beklager vi. Har du fortsatt problemer med å komme inn på saker bak betalingsmur på MN24 sine nettsider, så skrive en e-post til abonnement@fosna-folket.no.

Siden vinteren 2020 har redaksjonen i Fosna-Folket laget minst en sak om næringslivet på Fosen hver dag. Det gjør vi, fordi vi mener det er vesentlig for utviklingen av regionen å løfte frem folk og virksomheter som tør å satse på Fosen, hvilke rammevilkår næringslivet lever under og hvordan ringvirkninger av større og mindre trender treffer her.

Når vi nå også løfter deler av dette stoffet inn på en ny plattform, i tillegg til vår egen, så gjør vi det fordi vi mener at det som skjer i næringslivet her er så spennende at det har interesse for et langt større publikum enn vårt eget. Dette gjør ikke at du få mindre næringslivsstoff fra og om Fosen, det betyr at det blir mer. Så langt ser det ut som at dere lesere har tatt godt imot tilbudet om mer næringslivsstoff. Mandag ble det satt en foreløpig leserrekord på mn24.no, mye på grunn av nyhetssaker fra Fosen. Jeg håper flere av dere vil sjekke ut vårt fortsatt ganske ferske næringslivstilbud.