– For oss kunder er det ingen som kan erstatte Henny

«Åfjord blir fattigere uten Hennys Elegance», framholdes blant annet i dette leserinnlegget.

Henny Berge ved Elegance.  Foto: Privat

Debatt

I løpet av januar blir klesbutikken Elegance i Åfjord historie. Henny har drevet egen butikk siden 1978 og gjort den til en institusjon. Men allting må ta slutt en dag, og nå har Henny altså bestemt seg. Butikkdrift må vike plassen for familie, venner, friluftsliv og andre interesser.
For oss kunder er det ingen som kan erstatte Henny. Og i alle fall ikke kjedebutikkene som etablerer seg over alt. Disse er sydd over samme lest, bokstavelig talt. Kjedelige! Det samme utvalget fra faste leverandører, uansett hvor i landet.
Slik er det ikke hos Henny. På Elegance møter du et menneske som har som mål å hjelpe folk med deres behov. Henny hører på hva folk har å si, undersøker mulighetene og skaffer alt fra moteklær til hårnett, strømpeliv, blomstrete bakeforklær, uvanlige størrelser og klassiske klær som ikke er siste skrik. Henny får tak i det. Alltid like hjelpsom, alltid like støttende og like blid. Hun kjenner folk i bygda og vet ofte hva de har kjøpt før, og hva de sannsynligvis er ute etter. Også byfolk med hytte i Åfjord har klær fra Elegance på handlelista si når de er i bygda. Mange er de som har opplevd at Henny vet nøyaktig hva de kan ha interesse av. Ikke minst kunder som synes kleskjøp kan være slitsomt (menn..?), er svært takknemlige når de erfarer at hun hadde helt rett når hun forteller dem hva de burde kjøpe. Type plagg, type snitt, type størrelse. Tilnærmet skreddersydd etter omsorgsfull og humørfylt hjelp. En nokså desperat herre fra Oslo dukket for eksempel opp på butikken. Han skulle være forlover i et bryllup og oppdaget en halv time før vielsen at han hadde glemt dressen. Henny iførte ham både forloverdress og en kopp kaffe før hun sendte ham over til kirka.
Henny legger merke til folk. Hun liker folk. Hun kjenner folk. Hun er kreativ og skaper engasjement. En ungdomsskoleelev får tegne reklameplakater. Lokale ungdommer viser klær på «catwalken» hennes, og kvinner fra andre kulturer presenterer mote fra hjemlandet. Elegance har alltid vært mer enn en klesbutikk!!
42 år med eneansvar for egen butikk. For omsetning og inntjening. Og ikke minst arbeidsgiveransvar for alle de hyggelige medarbeiderne som har vært med å sette sitt preg på butikken.
Vi unner Henny å være pensjonist.
Men Åfjord blir fattigere uten Hennys Elegance.

Mari Fiskum
Matte Marie Aas
Mona Fjeld
Inger Karen Grøtting