Bålkos under stjernehimmelen

I november gir den lave vintersola en helt spesiell glød når man vandrer rundt i skogen. Når mørket siger på har man muligheter i både hodelykt, måneskinn og bålkos under stjernehimmelen, i tillegg kan du være så heldig å få et glimt av nordlyset. 

Et lite bål lyser opp tretoppene dypt inni furuskogen.   Foto: Kai Remi Stoum

Debatt

Alt dette fikk jeg servert denne senkvelden på Bjørsetåsan.

Området i Indre Fosen er først og fremst et langrenns-paradis, velbesøkt i påsketider, med slakt terreng og mye muligheter for fine tyribål. Det har vært mang en skoleklasse på skidager her, mang en småbarnsfamilie som kjører kolonne med pulk, men også av de sprekere individer som går helt inn til Hindremsetra eller Seterheia, hvor man etter noen høydemetre plutselig er oppe i flott og åpent viddelandskap med utsikt mot Hindrem og Trondheimsfjorden i det fjerne.

Gode muligheter for varme, kaffe og kakao her.  Foto: Kai Remi Stoum

Storvatnet har man også panoramautsikt utover fra Seterheia og jeg har hatt mang en fantastisk kveldstur i solnedgangen her oppe. Men Bjørsetåsan er et paradis året rundt, spesielt etter frosten har satt seg i myrene.

Ja, sofaen er god den også, men hvorfor ikke pakke sekken med kakao, grillpølse og sjokoladeplata heller og få ei opplevelse litt utenom det dagligdagse? Lukta av tyrived trumfer duftlyset og sofaen venter når du kommer tilbake også.

Slik kommer du deg til Bjørsetåsan:

Fra Rissa sentrum, kjør Fylkesvei 720 oppover Skaugdalen til Olsøykrysset hvor du tar av til høyre og inn på nye Fylkesvei 715 i retning Vanvikan/Rørvika.

Det er lett å klarne tankene med denne utsikten.   Foto: Kai Remi Stoum

Følg veien opp bakkene, og ned igjen, passer avkjørsel mot Leksvik, deretter går veien over ei lita elv og opp en bakke, på toppen av denne bakken kommer du inn i litt mer åpent «vidde»-landskap og akkurat her hvor bakketoppen nærmer seg svinger du inn på ei parkering på venstre side. Er du usikker så er det rett før du kommer ned mot Omundvågen og ser Storvatnet når du kjører mot Vanvikan. Parkeringa brøytes vinterstid og det er ei lita parkeringsavgift her hvor du kan betale med vipps.