«Dere kan trygt og stolt heise regnbueflagget uten å frykte at barna deres blir en innsats i et samfunnseksperiment!»

Fra Arbeidsgruppa i Åfjord Pride ved Anna Pettersen har vi fått dette svaret på innlegget fra «fosning» som ikke støtter pride.

Illustrasjonsbilde. 

Debatt

Lørdag 31. oktober ble debattinnlegget «Derfor støtter jeg ikke pride», skrevet av «fosning», publisert på Fosna-Folkets hjemmesider. Først vil vi i arbeidsgruppa til Åfjord Pride, takke for at du skryter av initiativet, og for at du byr opp til debatt – det er sunt! Vi skulle dog ønske at et seriøst debattinnlegg som dette hadde en signatur, det hadde gjort debatten ryddigere og mer redelig, og etter vår mening fortjener alle seriøse innlegg en signatur.

Så over til innholdet; Åfjord Pride er en aktivitetsgruppe tilknyttet FRI. Det vil si at FRI har vært en av våre mange samarbeidspartnere, akkurat som kirka, Human-Etisk Forbund, Amnesty, LO, Utdanningsfrobundet, skolene, næringslivet, Åfjord Sparebank og mange flere har vært. Vi er stolte og utrolig takknemlige for våre samarbeidspartnere, det gjelder alle, fra kommunen, kirka og matbutikken, til FRI. Vi kan allikevel ikke svare for alle. Åfjord Pride er en egen organisasjon, med eget organisasjonsnummer i Brønnøysundregistrene, og egne vedtekter.

I tillegg er det heller ikke slik at pride og regnbueflagget på noen som helst måte er eid av FRI. Mange pride-markeringer arrangeres helt uavhengig av FRI, og ikke minst er regnbueflagget et viktig symbol, for ikke å si det viktigste symbolet, for LHBTIQ-personer og -støttespillere verden over!

Av disse grunnene vil vi ikke gå inn i en utdypende forsvarsrolle for FRI, men noe må vi allikevel få på det rene. FRIs politiske plattform er tilgjengelig for alle på deres nettsider. Vi i Åfjord Pride har selvsagt vært gjennom denne, både før og etter lørdagens debattinnlegg, og med det som grunnlag vil vi gjerne spørre hvilke kilder som ligger til grunn for innlegget. FRI er ikke bare «rundere i formuleringene», som «fosning» skriver, men mye av dette er tolket langt utenfor kontekst, og noe er ikke å finne i FRIs politiske plattform i det hele tatt. Vi kommer ikke til å gå inn på de enkelte eksemplene i innlegget, men oppfordrer alle som måtte være i tvil, eller som bare er nysgjerrige, til å gå inn på foreningenfri.no og lese deres politiske plattform selv. Menneskerettighetene ligger til grunn i alt av FRIs arbeid, og fokuset er å jobbe mot diskriminering og for likeverd, ikke bare med tanke på seksualitet og kjønn, men også når det gjelder for eksempel etnisitet. Og bare så det er sagt; barnets beste kommer alltid først!

Håper dette klarer opp i en del ting for mange. Og ta det helt med ro, dere kan trygt og stolt heise regnbueflagget uten å frykte at barna deres blir en innsats i et samfunnseksperiment!


Arbeidsgruppa i Åfjord Pride
ved Anna Pettersen