«Nei til ei unødvendig bru – ja til en nødvendig ferge!»

Svein Erik Backe tar i dette debattinnlegget til orde for å verne om ferga Brekstad – Valset framfor ei bru over Stjørnfjorden.

Illustrasjonsbilde.   Foto: Ola Bjerkevoll

Debatt

Som innbygger i Ørland kommune har jeg bestandig vært skeptisk til ei bru over Stjørnfjorden. Slik det ser ut fra vår side av Stjørnfjorden, har vi svært begrenset behov for å reise til Indre Fosen. Et trafikkgrunnlag som bygger på trafikk fra oss på denne siden, vil derfor bli heller spinkelt. Jeg blir også litt overrasket hvis trafikkgrunnlaget for brua bygger på at rissværingene plutselig har blitt så voldsomt interesserte i å komme over til vår side for å handle på Libra!!

Høyst sannsynligvis bygger trafikkgrunnlaget på at ferga vår mellom Brekstad og Valset skal bort. For første gang har jeg nå sett bevis for det på trykk. I FF for 27. oktober sier Ingvar Sæther rett ut at det må fergeavløsningsmidler til for å finansiere brua. Og da tenker han neppe å ofre ferga Flakk – Rørvik!

Min påstand er at folk i Indre Fosen er så trangsynte at de bare tenker på reisende som skal til og fra Trondheim. Vi som bor i Ørland bruker for en stor del hurtigbåt på den strekningen, mens vi må bruke ferga vår for å komme oss sørover via Orkanger til E6 og E39. Noen kan også ha behov for å komme seg til Hitra og Frøya. Glem heller ikke at svært mange pasienter fra vårt område sorterer under sykehuset på Orkanger!

For alle oss vil det bli et kraftig tilbakeslag hvis må reise via Indre Fosen og Trondheim for å komme til disse stedene. For ikke å nevne bompengene på brua!

Til alle ørlendinger: Slutt opp om parolen: Hvis vi må velge, så velger vi NEI TIL EI UNØDVENDIG BRU – JA TIL EN NØDVENDIG FERGE!

Svein Erik Backe