«Jeg akter ikke å bli gammel i denne kommunen»

Tjenestetilbudet i gamle Bjugn og Ørland kommuner bør opprettholdes som det var, mener en ørlending som ønsker å være annonym.

Ørland medisinske senter og omsorgsboligene ved siden av.  Foto: Jakob Ellingsen

Debatt

Det var en gang en liten kommune som hadde alt. Alle var venner og godt forlikte, politikerne også. Eneste grunn til å skulle forlate kommunen var om man hadde en time på St. Olavs, måtte på Biltema, eller trengte en tur på nedoverski. Det beste med kommunen var at det var gangavstand til alt om man valgte å bosette seg i kommunesenteret Brekstad, og det var det mange som gjorde. Spesielt eldre likte å flytte nærmere sentrum. Veldig kjekt å bo bare en liten gåtur unna sykehjemmet i fall en ektefelle eller gode venner måtte bo der. Da svigermor ble så syk at hun ikke lenger kunne bo hjemme, var svigerfar på besøk på sykehjemmet mange timer hver dag. Han kunne gå dit på formiddagen, for så å gå hjem og lage seg middag, og etterpå kunne han gå til sykehjemmet igjen. En god løsning for både svigermor og svigerfar og oss andre pårørende.

Så skjedde det at folkene på løvebakken bestemte at Ørland og Bjugn skulle tvangssammenslås, enda begge hadde nektet hver sin gang. Tvang fører sjelden noe godt med seg, så også i denne sammenhengen. Det som før hadde vært et veldig godt naboskap, ble plutselig ikke det lenger. Likendes politikere fremsto nå som monstre eller kanskje mer fjols til tider. Krangelen var i gang. Klart dette smitter over på resten av befolkningen, og de som bor på hver side av den gamle kommunegrensa mener nå at den ene har fått mer enn den andre. Mon tro om vi noen gang kommer over dette tvangsekteskapet?

I dagens samfunn handler alt om å spare penger, det vet vi alle. Likevel må det gå an å prøve å opprettholde de tjenester som begge kommuner hadde hver for seg. Jeg liker ikke at helsestasjonen i Bjugn ble foreslått flyttet til Brekstad, men enda verre er det at politikerne ønsker å samle sykehjemmet i Bjugn, og omsorgsboliger på Brekstad. Fortjener ikke disse å fortsatt få lov til å bo i nærmiljøet? Hvordan tenker dere politikere det i forhold til at disse pasientene skal få besøk? Her er det ikke busser som går hver time mellom kommunesentrene. Blir for dumt å bare skylde på fagmiljøer, det har jo gått strålende til nå i de gamle kommunene.

Kjære politikere, det er lov og snu. Jeg akter i hvert fall ikke å bli gammel i denne kommunen sånn som det er tenkt nu.

Ørlending

Fosna-Folket kjenner identiteten til leserbrevskribenten