Er Senterpartiet i Ørland i ferd med å grave sin egen grav?

Hva har Sp i Ørland i en koalisjon med Ap å gjøre, spør Kåre Fagervold i dette leserinnlegget.
Debatt

Etter at røyken har lagt seg etter krigen i Ørland kommunestyre (eller er den det?) har jeg lyst til å lufte mine meninger om hva resultatet har blitt og hva som, etter alle solemerker, kommer til å skje fram til kommunevalget 2023, og etter dette.

Ap har i dag, sammen med SV, flertall i Ørland kommunestyret ved hjelp fra Sp.

Jeg stiller da spørsmål om hvorfor Sp har blitt ett haleheng til Ap, hvis hensikten ikke er å gi Ap og Undertun større makt.

Undertun er i dag i praksis Ørlands ordfører (uten å være det) i tillegg er han varaordfører.

Som ikke dette er nok så er han leder for Ap, som er Ørlands største parti, sammen med SV og MGD. Denne sammenslutningen mangler bare 3 mandater fra å få simpelt flertall Ørland kommunestyre. Disse mandatene får Undertun uten vanskeligheter etter kommunevalget 2023.

Jeg tror flertallet er mye større enn dette etter 2023. Vi må huske på at Ap er et sosialistisk parti, og sosialister har tradisjon for å følge sin leder.

Derfor undrer jeg på hva Sp har i denne koalisjonen å gjøre, foruten å bli utradert eller bli ett sterkt redusert parti uten politisk makt.

I tillegg mener jeg, selv om det er med stor sorg jeg konstaterer at Sp som har vært mitt parti i over 50 år, kom dårligst ut av «krigen» i kommunestyret etter ordførervalget.

Sp må regne med at det er de som blir verst rammet av velgerflukt ved kommunevalget 2023.

Jeg kunne valgt å ta med flere negative opptredener etter ordførervalget, men lar være. Det betyr (jeg håper jeg tar feil) at jeg frykter at Ørland Senterparti er ferd med å grave sin egen grav.

Det ville ikke være rett av meg å ikke nevne at Høyre og Senterpartiet har flertall i Ørland kommunestyre, men det er vel som å banne kirka.