«Kommunen må ta trøkken og levere en plan for dette området»

Harald Fagervold skriver i dette debattinnlegget, at de mener at arealplaner for Indre Fosen sitt sentrum må tas bort fra kommunens arealmyndighet og leveres til et konsulentselskap.

Illustrasjonsbilde fra Årnseth i Rissa.  

Debatt

På F-F sin førsteside 19. 11 sto fire staute karer fram, og uttalte seg om tomter og arealplaner for Indre Fosen sitt sentrum.

Pensjonistpartiet sier seg enig, men vi vil ta enda hardere i:

PP mener faktisk at disse planene må tas bort fra kommunens arealmyndighet og leveres til et konsulentselskap. De tar på seg oppgaven, kan det de holder på med og er interessert i å levere fort.

Kommunen må ta den trøkken og levere en plan for dette området, slik at de som vil, kan få bygge og bo der.

Mer er det ikke å si om denne saken.

Og de staute karene sa også noe om at det virket som at det er lettere å få fram planer andre steder i kommunen. Og de har et poeng.

En annen sak er at folk som får en tomt og bestemmer seg for å bygge hus, også må ha noen sted å bo mens de venter på at huset skal stå klart.

Med andre ord : Vi må ha leiligheter til leie, til enhver tid. For korttidsleie. Et tips til entreprenørene i kommunen.

Så noe helt annet:

Kommunen vedtar om noen dager et budsjett for 2020. Det er ikke et krisebudsjett, vi gjør bare det som er kommunens oppgave: Å bruke alle pengene vi har til tjenester til innbyggerne.

Men vi skal investere i de nærmeste årene, også: Ny skole på Stadsbygd, barnehage og skole i Vanvikan. For å greie det, må vi være oppfinnsomme.

Vi gjentar det vi har sagt, og som inget parti har motsagt. Lys ut de tre prosjektene som ett prosjekt, med samme entreprenør, la disse drive dem i tre år og selg hele greia til entreprenøren!

Kommunen inngår en 30 års kontrakt for leie og overtar bygningene etter dette.

Det samme gjør vi med Smia i Leksvik.

Dette fører til at etter ti år vil kommunen tjene stort på dette.

PP vil ønske alle en god jul, ikke bare de fire, staute karene i FF, men til alle som leser denne avisen.

Harald Fagervold
Pensjonistpartiet
julenisse