«Trolig blir jeg hjemmesitter for første gang, men det får stå til, dere har uansett ikke min tillit»

«Den overdrevne blokkdannelsen i såkalt posisjon og opposisjon gir ikke et godt samarbeidsklima», skriver Trond Grong i dette debattinnlegget.

Illustrasjonsbilde fra Ørland kommunestyre.   Foto: Audun Fegran Kopperud

Debatt

Fosna-Folkets nettutgave 1. november omtalte den såkalte posisjonens utspill for å få ordføreren i nye Ørland kommune til å trekke seg. Det var sjokkerende lesning, mafiametoder og utpressing tas i bruk.

Hvordan kan dere falle så dypt? Står alle i flertallet virkelig bak dette utspillet? Har ikke varselklokkene ringt for en eneste en av dere? Dersom det er slik at det er en enstemmig gruppe bak dette, er det i høyeste grad skremmende. I så fall viser det en gruppe som kollektivt er uten vett og forstand i jakt på makt og posisjoner. Jeg er ikke bare skuffet , men rasende! Ved neste kommunestyrevalg kommer jeg ikke til å stemme dersom en eneste som står bak dette, står på «min» liste. Trolig blir jeg hjemmesitter for første gang, men det får stå til, dere har uansett ikke min tillit.

Utsagnene om at det viktigste er kommunens beste, og ikke posisjoner, er nå grundig gjort til skamme. Den heksejakt og personforfølgelse dere nå bedriver, fjerner den siste rest av verdighet fra den politiske arena. Dette utspillet er en bumerang som rammer dere selv, og viser en total mangel på skamvett.

Den eneste løsningen er å begynne å oppføre seg som folk! Den overdrevne blokkdannelsen i såkalt posisjon og opposisjon gir ikke et godt samarbeidsklima. Disse uttrykkene har ingen relevans til formannskapsmodellen. Vi har ikke parlamentarisme i kommunen. At det dannes et flertall som skal være enig i det meste i fire år framover er uheldig. Saker avgjøres ikke i åpne møter, de er avgjort på bakrommet, og offentligheten får ikke innsikt i overlegningene. Med eksempel i den aktuelle saken, kan det synes som det også medfører at evnen til selvstendig tenkning svekkes, man følger flokken.

Jeg ser i avisens nettutgave at ordføreren ikke trekker seg. Det er jeg glad for, selv om jeg ikke er høyretilhenger. Ordføreren må ikke ha et konstant flertall bak seg, han må ha et kommunestyre med folkeskikk!

Trond Grong