«Mens jeg tok strafferunden, la fergemannskapet inn del to av straffen»

Service eller straff, Fosen Namsos? Det er Morten Antonsen som stiller spørsmålet i dette leserinnlegget, etter at han hadde en ublid fergeopplevelse.

Illustrasjonsbilde fra fergesambandet Flakk - Rørvik.  Foto: Alexander Killingberg

Debatt

Etter mer enn 40 år som sjåfør, ble jeg endelig tatt i trafikken.

Ikke av UP eller en fotoboks, men av en dekksgutt hos Fosen Namsos sjø.

Onsdag 25. september kjørte jeg inn på fergelemmen til 20.30-fergen fra Rørvik til Flakk.

 – Du får ikke bli med her du, sier dekksgutten som stopper meg, og legger til at jeg har kjørt feil ved billettbodene oppe ved riksveien.

Det er kanskje 3-4 år siden sist jeg var på dette fergeleiet og siden da var det laget et merkelig svingsystem rundt billettbodene. En liten, merkelig sving det er fullt mulig å bomme på i høstmørket om man er ukjent.

-Kjør opp til riksveien og kom ned på nytt. Han forklarer at da jeg bommet på svingen, har jeg ikke betalt for fergeturen.

Det tok bare sekunder å kjøre tilbake de 400 metrene for så å komme tilbake i korrekt felt.

Mens jeg tok strafferunden, la fergemannskapet inn del to av straffen, det vil si de sørget for at fergen la ifra akkurat idet jeg skulle kjøre ombord igjen.

Nå gikk det bare én ferge i timen, så det ble lenge å vente. Hva jeg tenkte på? Jo, en fornøyelig Jerry Seinfeld-episode som heter «The Soup Nazi».

Jeg har vondt for å forstå hvorfor jeg måtte tilbake for å betale, når det ombord selges billetter manuelt til utenlandske bilister. Hadde det vært så vanskelig å selge en slik billett til meg, eller blir det for mye service?

Morten Antonsen