Debatt

«Og vipps, så var vi ute»

Senterpartiets gruppeleder Laila Iren Veie har skrevet dette leserinnlegget etter torsdagens dramatiske kommunestyremøte i nye Ørland.

Laila Veie (Sp).  Foto: Ina Marie Haugen

Debatt

Ørland SP har mottatt mange henvendelser siden konstituerende kommunestyremøte torsdag 3.oktober med spørsmål om «hva skjedde?» og jeg velger med dette å gi en kortversjon av hendelsen.

Jeg har tillit til personer jeg samhandler med. Erfaring fra torsdagens kommunestyremøte, er at noen er til å stole på, andre ikke. Noen er ærlige, andre ikke. Jeg var en del av forhandlingsutvalget til Ørland SP og har hatt gode møter med alle partier, spesielt med forhandlingslederen til Ørland H. Jeg mener jeg og Ørland SP har opptrådt redelig og vært åpen for flere løsninger i alle settinger under denne prosessen.

  • Ørland H brøt avtalen med Ørland SP. Dette kom frem, etter press, da Ørland SP ønsket en avklaring før sak 19/2 - Valg av formannskap for perioden 2019-2023 - ble avstemt og vedtatt: Ikke alle i Ørland H ville stemme slik vi var blitt enige om i avtalen.
  • Ørland AP har hele tiden uttrykt skepsis til vår ordførerkandidat, og valgte derfor ikke å samarbeide med Ørland SP. Forhandlingsutvalgets mandat fra styret og medlemmene våre var å få ordføreren. I tolvte time, etter bruddet med Ørland H, kontaktet vi Ørland AP og prøvde å få vår kandidat som varaordfører, men den samme skepsisen ble gjentatt av Ørland AP.

Resten av historien er vel godt kjent: Ørland H med ordføreren, Ørland AP med varaordføreren.

Selv om Ørland SP ikke ble en del av posisjonen denne gang, ønsker vi allikevel de andre partiene lykke til.

Laila Iren Veie, gruppeleder i kommunestyregruppen for Ørland SP

Redaksjonell anmerkning: Høyres Tom Myrvold mener det var Senterpartiet som først brøt avtalen da de gikk til Arbeiderpartiet og ga dem tilbud om ordføreren. Han mener hele Høyre-gruppa på det tidspunktet ikke hadde brutt avtalen fra valgkvelden.