«Dette må betegnes som risikosport»

«Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen: å arrangere utendørs sommeraktiviteter på våre breddegrader, må betegnes som risikosport», starter denne kommentarartikkelen til redaksjonssjef Terje Dybvik med.

Illustrasjonsbilde fra folkehavet på Bessaker sist helg.  Foto: Terje Dybvik

Debatt

For Fosen-somrene er langt fra å stole på. Ett år kan man være heldig med sol fra skyfri himmel og temperaturer godt over tjuetallet, mens det året etter kan bli sørvest kuling, regn og bitende kaldt.

Men så er det en del små grender rundt om i Fosen som trosser det meste, og klarer å trekke større folkemengder år etter år. Den 40-årsjubilerende Fiske-festivalen på

Bessaker i Roan, som har vært et av de mest folkerike arrangementene i

Fosen gjennom mange år, fristet over 5000 sist helg. De tilreisende trakk til ei grend som til daglig teller bare et par hundre hoder. Bare det å få fylt opp med frivillige for å få utført alle nødvendige oppgaver med et så stort arrangement, er en bragd. Og dette skjer år etter år – midt i fellesferien. Ser vi rundt om i Fosen, finner vi flere til-svarende eksempler.

Dette handler, tror jeg, langt på vei om de mange som føler en stor kjærlighet til bygda si. Dertil kommer en stolthet over det innbyggerne klarer å skape sammen, for å vise fram de gode kvalitetene til omverdenen. Man har kanskje i utgangspunktet ingen ekstraordinære attraksjoner, men ved å utnytte det man tross alt har, kan man komme veldig langt. Det er Bessaker et levende eksempel på.

Det er langt fra selvsagt at en av de største publikumsmagnetene skal ligge i havgapet i Roan. Grenda er i utgangspunktet en juvel fra naturens side, men den har blitt pusset godt for å kunne bli den skinnende suksessen den ha blitt.

Terje Dybvik
Redaksjonssjef