«Dobbelbygging av fiber er akkurat like dumt som å bygge doble strømnett»

«Konkurranse om innholdsleveranse er bra for kundene. Men dobbelbygging av fiber er en unødig kostnad». Det er ordene daglig leder Per-Arne Sæther i Rissa Kraftlag starter dette debattinnlegget med. Innlegget er svar til Telenor ved Arne Quist Christensen sitt innlegg i Fosna-Folket tirsdag 16. juli.

Illustrasjonsbilde.   Foto: NTB scanpix

Debatt

Alle er enige om at vi ikke skal bygge parallelle strømnett, eller doble vannrør for den saks skyld. Og dobbelbygging av fiber er akkurat like dumt som å bygge doble strømnett.

Takk for svar Arne Quist. Vi er skjønt enige om at konkurranse er bra for kundene. Og med vår lokale tilstedeværelse kombinert med vårt partnerskap i Get/ Telia alliansen er vi på ingen måte redd for konkurranse om kundene. På innholdsleveransen.

Men å bygge dobbelt, parallelle fibernett, det synes vi er en dårlig ide. Ikke minst på vegne av kundene som til syvende og sist må betale for det.

Vi har strekt ut ei hand og hvis vår invitasjon om et samarbeid ble misforstått er dere fortsatt hjertelig velkommen til en prat. Om å utnytte en felles infrastruktur.

Så kan vi heller bruke ressursene på å bygge frem Fiberbredbånd til alle de som fortsatt ikke har dette tilbudet. Og konkurrere om innholdsleveransen som Fiberen åpner opp for.

Det synes vi er en god måte å forvalte vårt samfunnsoppdrag på.

Så velkommen til Fosen for en prat, vi skal holde kaffen varm.

Per-Arne Sæther
Daglig leder Rissa Kraftlag