Minneord

«Uansett hvor han dukket opp så ble Tor Åge ett midtpunkt»

Morten, Asbjørn, Svein, Rune, Helge, Jan og Bjørn har skrevet dette minneordet om Tor Åge Sumstad som gikk bort den 23. mars i år.

Tor Åge Sumstad, her i forbindelse med en forhåndsomtale i Fosna-Folket før Ørlandsrevyen.  Foto: Arkiv

Debatt

Tor Åge Sumstad ble født i Bessaker 6 august, 1957 og døde lørdag 23 mars 2019.

Han etterlater seg Tove, de tre barna Veronica, Vegard og Vilde, 3 barnebarn og mor Åse.

Tor Åge etterlater seg ingen tvil om hva som sto hans hjerte nærmest, hans nære familie og barnebarna hørte vi ofte om de gangene vi møttes for å se på fotball eller løse litt quiz.

Det kom som et lite sjokk på oss alle sammen da vi hørte at Tor Åge var gått bort.

Vi var jo smertelig klar over at han slet med sykdom, men med sitt alltid smittende humør og stå på vilje, optimisme og vesen fikk han oss alle til å glemme alt det negative.

I sine siste år så kjempet Tor Åge mot kreften og tapte kampen ved å være den han alltid har vært, en alltid sprudlende og glad fargeklatt.

Uansett hvor han dukket opp så ble Tor Åge ett midtpunkt. Han gav mye av seg selv og han hadde en evne som mange er foruten. Alle som har vært og sett på Ørlansdsrevyen kan skrive under på det. Smilet og latteren satt løst hos alle når han fikk utfolde seg på scenen.

Vi hadde felles interesser og et unikt samhold vi gutta. En av interessene var fotball. Lerkendal og RBK lærte vi tidlig å kjenne og det har blitt mange turer dit. Dette skapte et godt og nært vennskap og samhold som vi alle satte pris på.

Hvis ikke noe spesielt kom i veien så hadde vi en tradisjon der samlet vi oss på bussen 16 mai for å dra til Lerkendal. Mange gode minner og «et bilde tå’n Ivers sammen med noen krona fra mor» ble mere og mere samstemt etter hvert som årene gikk. Vi hadde uendelig mye moro på disse turene.

Som den evige og ukuelige optimisten Tor Åge var, så ble bestillingen av hotellrom for cupfinalen alltid gjort i god tid. Slik var det også siste året hvor hotellrommene ble bestilt umiddelbart etter at kampen var ferdig. Hva hvis RBK ikke kommer til finalen da og hva med billetter da? Ingen problemer var omkvedet fra Tor Åge, klart de gjør!!!!

Den siste turen sammen huskes med glede og latter, men alle kommentarene og morsomhetene vi hadde sammen forblir mellom oss.

Vi kommer alle til å savne deg vår gode venn og hverdagen blir ikke den samme uten dine lattervekkende og treffende kommentarer om alt og alle.

Vi minnes deg med glede og som han sa, vi treffes igjen.

En siste hilsen fra oss «Gutta Krutt»

Morten

Asbjørn

Svein

Rune

Helge

Jan

Bjørn