«Det gjør meg så vondt, at du ikke fikk nyte mange flere år av pensjonistlivet ditt der»

Jeg har med meg alle de gode minnene i hjertet mitt, skriver Vebjørg Grønning Svinsås i minneordet om Viktor Thun.

  Foto: Privat

Debatt

Min kjære supermann, Viktor Thun, døde 2. januar 2019.

Sjokket var stort, da han for 3 år siden, ble rammet av en alvorlig sykdom, og livet forandret seg til hans verste mareritt. Jeg har blitt fortalt at Viktor ble veldig dårlig, kort tid før han gikk bort, og at han fikk lindrende og god omsorg til det var slutt. Han ble bare 70 år.

Jeg var 6 år, da du og mamma ble kjærester, og jeg var så heldig og få en så fantastisk mann som deg inn i livet mitt. Du har alltid behandlet meg på beste måte. Mye omsorg og kjærlighet. Du var som en far for meg, Viktor.  En læremester. Du har lært meg så utrolig mye. Ting jeg har med meg hver eneste dag, og som jeg lærer videre til mine barn.

Du var en veldig god venn for meg, og ikke minst min familie. Du, Viktor, likte så godt å være en del av vår store familie - en familie som strakte seg over det ganske land. Vi hadde så utrolig mange gode stunder og opplevelser sammen, og du har satt dype spor i oss alle. For mormor var du en hedersmann - en kjernekar.

Vi tilbrakte spesielt mye tid sammen med han du kalte for «Joviken» og hans familie. Han var jo en av dine beste venner i gjennom mange år.  Det er så mange gode minner med dem, og spesielt alle nyttårsfeiringene på hytta, sitter godt i minnet til oss alle.

Hytta, på Trollfotodden i Åfjord, var din store lidenskap - ditt livsverk.Det gjør meg så vondt, at du ikke fikk nyte mange flere år av pensjonistlivet ditt der. Husker så godt gleden din med å få være der. Komme på hytta, fyre opp i ovnen og en liten snartur i hjørneskapet, før du fant deg godt til rette i godstolen. Det var lykken for deg, Viktor. Jeg har så mange gode barndomsminner fra «Trollfotheimen», og båtturene vi hadde sammen i «Ingerbuen», bare du og jeg, var gull verdt.

Jeg vil alltid huske deg, som en omsorgsfull, glad, sosial, meget dyktig og en veldig snill mann. Du hadde orden på alt, og du kunne alt. Du var virkelig en supermann! Gleden din med å få være sammen med de du var glad i. Du var en klippe for meg, også etter at livene våre tok nye veier, etter 15 år. Vi holdt kontakten etterpå, selv om det var vanskelig for oss.

Kjære Viktor. Jeg har med meg alle de gode minnene i hjertet mitt. Du var en stor del av hele min barndom - du var barndommen min på mange måter. Takk for alt du var for meg! Jeg håper du får det godt i sommerfugllandet. Jeg kommer til å savne deg, men vi sees igjen, Supermann.
 

Hvil i fred, kjære Viktor.

Vebjørg Grønning Svinsås