Debatt

«Nå er jeg akterutseilt»

«Tror jeg går over til madrassen igjen. Den kan jeg bare løfte på hvis jeg skulle ha behov for en skilling», skriver Eivind Bremnes i dette leserinnlegget.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Debatt

Hjertesukk fra en gamling

Hva jeg tenker i dag? Akterutseilt. Ikke misforstå: Jeg er ingen sjømann etter en fuktig landlov. Det er banken. Den vesle bygdabanken.

 I mange tiår har den stilt opp hvis jeg skulle hatt et nytt hus eller en skranglende bruktbil. Og hadde jeg ei krone til overs, har den vært trygg som fjellet i deres varetekt. Og trygda har den porsjonert ut til megen tilfredshet.

Med skjelvende gammelmannsfingre har jeg til og med lært meg å betjene både brikke og mobil for å la usynlige penger strømme mellom kontoer.

Men i dag: Skulle sjekke kontoen med mobilen. Beskjed: Jeg må trykke her og der for en ny app (Hva er en app, forresten?) som skal avlese mitt ærlige ansikt og fingertupp. Og så står det: «Vi aksepterer ikke enheter som er jailbroken/rooted». Og jeg må love på tro og ære at jeg må bruke mitt eget ansikt og fingertupp når jeg skal appe meg inn i deres nye system!

Det hjelper lite at det nederst i skuffa ligger et gammelt papir med vekttall i informatikk. Nå er jeg akterutseilt. Tror jeg går over til madrassen igjen. Den kan jeg bare løfte på hvis jeg skulle ha behov for en skilling.

Eivind Bremnes