Debatt

«Skal de ta fra oss dette? Da tar de også tryggheten fra oss»

Greta Hanger fra Åfjord reagerer sterkt nedleggelsen av helsebussen.

Helsebussen.  Foto: Arkiv

Debatt

Vedrørende nedleggelse av helsebussen.

Ikke så skjeldent reiser jeg med helsebussen til St. Olav. Jeg har vært så heldig å leve et langt og godt liv, men nå skranter helsa, jeg er blant annet avhengig av rulator fordi jeg ikke har balanse.

Hva skjer når jeg må en tur til St. Olav? Der står helsebussen og venter, der står det også en hjelper som slår sammen rulatoren og legger den i bagasjen.

Han tilbyr meg ei hand å holde i, overtar vesken min om nødvendig, hjelper meg med beltet, spør om jeg har det bra og om jeg trenger hjelp for å finne fram på St. Olav. Det er mange som trenger å reise med helsebussen. Skal de ta fra oss dette? Da tar de også tryggheten fra oss. Vel er vi ikke lønnsomme lengre, men vi er mennesker. Gå tilbake på vedtaket om nedleggelse av helsebussen, husk dere blir også gamle.

Greta Hanger, Åfjord