Debatt

«Nedleggelsen rammer i høyeste grad eldre og personer som er i en sårbar situasjon»

Helsebussen er mye mer enn et transportmiddel. Det er godt og viktig helsearbeid, skriver Åfjord pensjonistforening i dette debattinnlegget.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkiv

Debatt

Det er med undring og vantro vi leste innlegget i Fosna-Folket om at Helse Midt-Norge har vedtatt å legge ned Helsebussen i Fosenregionen. Vi reagerer også på at berørte kommuner ikke er tatt med i denne prosessen.

Dette gjelder et tilbud som er godt innarbeidet, og gir en trygg og behagelig reise til og etter en behandling. En nedleggelse av Helsebussen rammer i høyeste grad eldre, gamle og personer som er i sårbar situasjon.Mange av disse er medlemmer hos oss og derfor vil Åfjord Pensjonistforening protestere mot dette vedtaket.

Å ta Helsebussen gir forutsigbarhet og trygghet. En sitter godt, blir godt ivaretatt av betjeningen, det er toalett ombord og det blir servert drikke. Vel fremme på St. Olav blir en vist vei, eventuelt hjulpet dit en skal, eller over i en taxi som tar en videre.

At en kommer heim to timer før den ordinære bussen er også en stor fordel. Det er viktig å huske på at for oss som bor ute i distriktet er det en lang reise inn til Trondheim t/r.

Å skulle sitte i en full taxi som kanskje skal innom flere kommuner på Fosen før en kommer heim kan være slitsomt. Mange har vært gjennom en vanskelig undersøkelse som kan ha gjort en både sliten og nedstemt.

Helsebussen er mye mer enn et transportmiddel. Det er godt og viktig helsearbeid.

Det sies mye fint om å ta vare på eldre, gamle og sårbare grupper, men igjen kommer et såkalt pengebesparende vedtak som går utover nettopp disse. Åfjord pensjonistforening henstiller Helse Midt- Norge om å gjøre om på vedtaket.

La oss få beholde Helsebussen.