De seinere åra har vi hatt mange alvorlige ulykker på nevnte vegstrekning i takt med trafikkøkningen, også flere ulykker med døden til følge.  Som tilførselsveg til et av landets mest trafikkerte ferjesamband oppleves ofte en tøff kjøring for å nå ferja, og for å komme først i køen fra ferja.  Det registreres stadig stygge forbikjøringer og for høy fart.

I forbindelse med en såkalt oppgradering av vegen rundt 2012, i regi av Fosenvegene, ble det på store deler av strekningen satt opp autovern på siden langs veggrøfta og bergveggen, noe som har gjort vegen enda mere farlig.  Med autovern på begge sider er det ingen mulighet til å komme unna dersom et kjøretøy skulle komme imot i feil kjørefil.

Et par bilder jeg legger ved viser hva som kan skje i slike tilfeller.  Her ble føreren av den ene bilen drept, mens den andre ble alvorlig skadd.  Det har vært en rekke slike ulykker, flere med døden til følge.  Mange er rett og slett livredde for å kjøre strekningen, lokaltrafikanter mellom Stadsbygd og Vanvikan prøver i stor grad å unngå ferjetrafikken.

Her burde det vært midtdeler, men det er vegen for smal til.  I stedet «oppgraderes» vegen med et autovern som bokstavelig talt fanger bilistene i en felle det er umulig å komme seg ut av om en motgående bil kommer over i feil kjørefil.  Så vidt jeg har forstått så har bilistene måttet betale bompenger for dette, noe de fortsatt må gjøre enda i mange år.

Det samme gjelder for den såkalte dødssvingen på hovedvegen opp for ferjekaia – der har de boltet fjellveggen i stedet for å sprenge den bort for å gjøre vegen tryggere og samtidig farbar for annen trafikk hver gang det danner seg ferjekø på hovedvegen.  Denne boltingen skal og være finansiert med bompenger – og kalt for oppgradering.

Jeg har tatt opp dette gjentatte ganger med brev til div. instanser og leserinnlegg, men det virker som det er likegyldighet over alt.  Denne helga skjedde og en ulykke hvor helikopter måtte hente en skadet person.  Dette kan ikke pågå lenger, jeg krever nå handling.

Harald Andresen