Frøydis Aksnes retter i et leserinnlegg på F-F nett den 30. april et skarpt angrep på meg personlig. Jeg kommer ikke til å forfølge diskusjonen og argumentene – de faller på sin egen urimelighet. Men jeg krever å få gå i rette med de uriktige påstander som settes fram om hva jeg har sagt og ment.

For å rydde opp dette så har jeg følgende å si: Det innlegget du henviser til var ikke laget som et leserinnlegg, men som et svar til spørsmål fra Fosnafolket i forbindelse med vedtaket i fylkestinget. Jeg var på reise og ikke tilgjengelig den dagen, men siden F-F hadde varslet de ville kontakte meg for kommentarer sendte jeg en e-post som svar på de spørsmål jeg forventet avisen ville spørre om. F-F valgte imidlertid å publisere dette som et eget leserinnlegg.

Jeg har vel aldri sagt at «Rissa vil miste alt!». Hvor tar du det fra? – Hvorfor tillegger du meg slike uttalelser? Jeg uttalte «Vi frykter dette kan være starten på nedbyggingen av Rissa som kommunens sentrum». Det er noe helt annet og er en bekymring vi har rett til å framsette. Av de institusjonene vi har nevnt er allerede flere foreslått lagt til Vanvikan av representanter fra ditt egent område. Så lenge Leksvik/Vanvikan har flertallet av representanter i kommunestyret mener vi at bekymringen berettiget.

Jeg har også blitt sterkt kritisert for reportasjen i Adresseavisen forrige tirsdag der jeg skal ha sagt at det er «Galskap å bygge skole der det nesten ikke bor folk». Den reportasjen var ført i pennen av en journalist og ikke av meg. Det er heller ikke mitt utsagn. Det er sagt av en annen person på et annet sted til et annet tidspunkt, men har blitt satt i overskriften sammen med meg for å spisse saken journalistisk.

Du sier også at jeg må slutte «å rakke ned på andre». Når og hvor har jeg det? Vi har gått i rette med politikere som vi mener har tatt uriktige beslutninger. Er ikke det legitimt? Jeg kan ikke se jeg har sagt noe negativt om hverken Leksvik, Vanvikan eller innbyggerne der.

Jeg forstår at mange av dere mener jeg er mannen bak det som oppfattes som en splittelse mellom øst og vest i den nye kommunen. Men jeg regner faktisk med at også dere aksepterer enhver sin rett til å ytre seg når man mener uriktige vedtak blir fattet. Lokaliseringssaker er dessverre splittende og det ender nesten alltid med en vinner og en tapende part. Du som i tidligere innlegg har manet til samling og enhet i kommunen kan jo nå tenke over hvilket bidrag du selv gir til å bygge bro gjennom dette utspillet.

Ivar Rostad