I disse dager er vindkraftutbyggingen på Fosen i full gang. Trailerlass på trailerlass med vindmølledeler skal dundre gjennom det som før var urørt natur og reinbeite. Nå er det vedtatt at prosjektet skal bygges med større vindmøller, som igjen vil gi enda større, langvarige naturinngrep. Enda mer støy. Enda mer mekanisk bevegelse i naturlandskapet.

Selv når regjeringen prøver seg på miljøpolitikk, taper miljøet.

Miljøpartiet De Grønne er i utgangspunktet positive til utbygging av fornybar kraft, men det må skje på naturens premisser. Og fordi vi som samfunn virkelig trengte kraften. I dag har vi mer enn nok energi, så vi trenger ikke strømmen fra Fosen. I tillegg virker utbyggingen nærmest spesialdesignet for å gjøre størst mulig skade på naturen, reindriften og fuglelivet i området.

Norge er en kystnasjon, og det er der vi ofte plasserer både hus og veier på bekostning av vår felles natur. Derfor er urørt kystnatur og artene som lever der, særlig utsatt.

Enten klarer ikke regjeringen å se dette åpenbare problemet, eller så bryr de seg ikke.

Byggekåte politikere har gang på gang tillatt nedbygging av våre felles ressurser, som vi også deler med de andre artene på kloden.

Derfor mener De Grønne at utbyggingen bør stanses. Fremtidens utbygging av vindkraft bør skje til havs for eksport, og der naturinngrepene er minst. Nå bør regjeringen skjære gjennom og si nei til utbygginger som skader naturen uten reelle behov.

Et fornybarsamfunn som sløser med kraften og ødelegger naturen, er det siste vi trenger.

Vegard Heide, Miljøpartiet De Grønne, Indre Fosen

Per Espen Stoknes, stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne