Som tidligere elev ved Leksvik videregående skole har lyst til å si noen ord om hvor den nye videregående skolen bør ligge.

Vi unge får ofte høre at vi er fremtiden. Så hvorfor får vi ikke høre det i denne situasjonen? Hvorfor står ikke vi i sentrum for fremtiden til den nye kommunen og vårt hjem. En videregående skole bør inkludere alle fra alle kanter og ikke bare fokusere på en bygd.

Dere må huske at Indre Fosen kommune har så mye mer enn bare små bygder, vi har et felleskap. Dette fellesskapet må bygges opp sammen, og fellesskapet vil få en utrolig dårlig start om den nye videregående skolen skal legges i Rissa, da blir ikke alle inkludert.

Hvorfor la menn som pusher 50 bestemme fremtiden for den nye videregående skolen, når det er de unge som er fremtiden for kommunen.

Fremtiden er et nøkkelord for denne avgjørelsen og fremtiden ser veldig dyster ut om ungdommene ikke vender snuten tilbake til Indre Fosen etter utdanning osv. En videregående skole i Vanvikan er den beste og i mine øyne den eneste løsningen.

Vanvikan er i sentrum av den nye kommunen.

For at elevtall skal bli oppnådd må den nye videregående skolen være sentral for alle utkanter. Den må ha en rekke unike studietilbud, tilknytning til lærlinger og ikke minst inkludering.

Maria Kasseth (19)

Les mer:

«Byggekostnader blir multiplisert opp til fryktinngytende summer»

- Vi kunne fått skole med basseng og spa i Rissa.