Fosna-Folket har siden intensjonsavtalen mellom Leksvik og Rissa kommuner på nyåret i 2015 dekket saken om en eventuell ny videregående skole i Indre Fosen. Det er en selvfølge at lokalavisa dekker en slik sak så nøytralt som mulig. Det føler jeg meg også helt trygg på at vi har gjort. Vi har hele veien hatt et særskilt fokus på å dekke saken på en objektiv måte. Vi har sluppet til alle leserinnlegg i saken, og i den redaksjonelle dekningen har vi hele veien tilstrebet å la begge sider komme til orde.

I tillegg til å være avis, er selvfølgelig Fosna-Folket også en bedrift. Vi er derfor, i likhet med mange andre lokalaviser i Trøndelag, medlem av flere næringsforum på Fosen, også Rissa næringsforum. Medlemmer av Rissa næringsforum (ikke oss, red.anm.) har som kjent tatt standpunkt imot bygging av en ny videregående skole i Vanvikan. Næringsforumet har blant annet sendt innspill til fylkesadministrasjonen hvor det argumenteres for å bygge ut Rissa videregående skole.

Fosna-Folket har meg bekjent aldri fått et spørsmål fra Rissa næringsforum om hvorvidt vi støtter deres syn på saken. Og for å gjøre det klinkende klart: Det er totalt uaktuelt for Fosna-Folket å velge side i denne lokaliseringsstriden. Det har jeg også påpekt tidligere på kommentarplass i avisa. Vi kan på ingen måte stille oss bak Rissa næringsforum sitt syn på saken. Vi kommer heller ikke til å uttrykke offentlig støtte for Vanvikan-tilhengernes syn. Vi forblir nøytrale.

Det er også flere medlemmer av Rissa næringsforum som ikke har tatt standpunkt i saken. Stadsbygd sparebank og Sparebank1 SMN forholder seg nøytrale i saken om videregående skole i Indre Fosen.

Jeg er selv involvert i den redaksjonelle dekningen av saken, og for meg vil det alltid være totalt uaktuelt å velge side i en slik sak. Nøytralitet og objektivitet er for meg to av de viktigste journalistiske kjerneverdiene som jeg hver dag gjør mitt beste for å etterleve.

Alexander Killingberg

Ansvarlig redaktør

Fosna-Folket