Finn Olav Odde (Sp) reagerer kraftig på at det vurderes å stenge nye E39 mellom Orkanger og E6 Klett, i flg. Fosna Folket.

Bakgrunnen for stengingen skal være en større oppgradering av tunnelene som følge av EU-krav.  Dette karakteriseres som «helt håpløst».  «Mye av næringstrafikken vår er avhengig av den veien, sier Odde.  Hva med å kjøre Rørvik-Flakk den perioden dette arbeidet pågår, det er da mulig å komme til E6 Klett og Trondheim den vegen også ..

Det er faktisk bedre veg og vel så kort å velge den veien.  Men er det ikke til Orkanger og Berkåk «alle» ørlendinger skal da?  Disse mulighetene berøres ikke av den påtenkte stengingen.

Om det her er manglende geografikunnskaper, stahet, eller markeringsbehov som ligger bak sytingen, skal være usagt – kanskje er det en kombinasjon av alle tre faktorer.  Politikerne i Ørland opptrer hele tiden som om det er bare Brekstad-Valset og vegen til Orkanger og Berkåk som er alternativene.

Hele tiden har vi hørt fv. 715 om Rissa omtalt som «omvei» i alle sammenhenger.  Det ble ikke bedre etter at veien ble lagt utenom Rissa heller, selv om den ble en mil kortere og fikk topp standard.  Jeg vil tro andre blir hardere rammet av den omtalte stengingen enn ørlendingene.  Det er ofte slik at den som blir minst rammet klager mest.

Harald Andresen