Viser til innlegg fredag 13. april med spørsmål om hvem som har bestemt «nyordningen» med å endre slik at 17-mai-toget på Stadsbygd går fra kirka og til skolen.

Og svaret her er : 17.mai-komiteen i fra 2008.

Jeg var så heldig å få være leder av denne komiteen for 7. klassen dette året og det kom da inn et forslag fra foreldregruppa om vi skulle vurdere å snu toget.

Begrunnelsen var at vi ønsket «å få med» folket tilbake til skolen og at vi dermed var i gang med festdagen med en gang toget ankom skolen igjen. Og vi oppfordret også alle de som sto og så på toget langs ruten gjennom sentrum til å gå inn i toget enten inn under det lag eller foreninger de følte de hørte inn i, eller under «folkedelen» som er bakerst i toget. Dermed fikk vi med oss disse også til skolen hvor aktiviteter og underholdning starter umiddelbart.

Dette kunne også bli en litt mykere start på dagen både for forventningsfulle barn og foreldre ved at de fikk en time lengre til å forberede festdagen fra morgenen. Nå kunne de møte kl 10.00 i kirka i stedet for kl 09.00 i skolegården før toget skulle gå til kirka.

Dagen blir lang nok allikevel og det var vel også slik tidligere at mange dro en tur heimom etter at toget hadde ankommet kirka eller evt. etter gudstjenesten slik at de kom senere til festdagen i skolen.

Vi hadde selvfølgelig god dialog både med skolen og med kirkekontoret/prest før det ble bestemt at vi skulle prøve å snu toget dette året. Inntrykket med prøveordningen ble vel så bra for de fleste at denne ordningen nå er blitt gjennomført hvert år senere.

Så det er mulig at vi må ta på oss «skylden» for at 17.mai-toget på Stadsbygd ble snudd, men jeg tror jeg har med meg hele 17.mai-komiteen fra 2008 på at dette valget står vi ved og vi mener fortsatt at dette er en bedre og mer praktisk ordning enn «gammel-ordningen».

Med ønske om lykke til for årets 17.mai-komite på Stadsbygd, stor oppslutning også om årets 17.mai-tog og ikke minst en fin feiring til dere alle av nasjonaldagen vår når den måtte komme !

Egil Hammer