I Fosna Folket har det stått mye om planlegging av en felles videregående skole for Leksvik og Rissa. Elevrådet ved Leksvik videregående skole har tre kommentarer:

Først. 13. desember var Per Brovold med flere ute med at «Rissa har alle tilbud elevene etterspør i gangavstand til skolen». Da spør vi; hvilket tilbud er dette når arbeidsplassen vår er på skolen? Kan vi si at vi ikke har det i Leksvik og i Vanvikan? I Vanvikan vil vi også ha dette, med nærhet til idrettsanlegg, Trondheim, næringsliv, butikk og friluft.

I samme artikkel argumenteres det igjen for en skole i Rissa med «Det gode samarbeidet mellom skole og næringsliv er et viktig argument for at ny skole må bygges opp rundt dagens vgs. i Rissa». Vi kan si sikkert at vi har et godt samarbeid med næringsliv på Leksvik videregående skole også. Med tverrfaglige prosjekter hvor industrien samarbeider med elever på tvers av programområder.

Til sist. Den 19. januar skriver Ivar Rostad i Fosna Folket «Fra Hasselvika til Stjørna blir reisebelastningen betydelig. For enkelte blir det over tre timer hver dag med buss, over 15 timer i uka. Det er ikke å undre seg over at foreldrene derifra nå heller vil koste på hybel i Trondheim, Bjugn eller Åfjord framfor å belaste ungdommene med så mye reisetid». Da har vi et spørsmål: Hva med oss i Leksvika, Ivar Rostad? Hvis man bruker Google Maps så kan man se at det er 32,1 km fra Hasselvika (om Rissa) til Vanvikan sentrum. Fra Coop marked Stjørna er det igjen 40,2 km. Fra Leksvik vgs. er det hele 49 km til Rissa vgs. Og da finnes det enda elever som ikke bor i Leksvik sentrum. Så her menes det at det er helt i orden å belaste ungdom i Leksvik med en lengre reisevei? For du tror ikke da at også ungdommen i denne delen av kommunen også vil ønske å flytte?

Vi må åpne øynene våre. Nå er det på tide å forstå at vi er én kommune. Og i den nye kommunen forventes det at både kommunen og fylkeskommunen tar vare på alle ungdommene i kommunen, enten du bor i den ene eller andre enden av kommunen.

Mvh

Julie Hindberg RianElevrådslederLeksvik Videregående