Torsdag den 15.mars ble nok en milepæl i sammenslåingen av kommunene Bjugn og Ørland passert. Da bestemte Fellesnemda for den nye kommunen å tilby Emil Raaen jobben som prosjektleder og rådmann. Arbeiderpartiet er svært glad for at Emil har takket ja til denne utfordringen, og er overbevist om at han er riktig person på rett plass.

Arbeiderpartiet har forventninger til en rådmann. Vi vil ha en rådmann som ser og bryr seg om alle i den nye kommunen, som skal være opptatt av vekst og utvikling i «alle kriker og kroker» og være med på å drive frem og sikre gode arbeidsplasser. Rådmannen har det øverste administrative ansvaret for at vi skal ha gode kommunale tjenester, og være en god og tilstedeværende leder for nesten 900 ansatte. I Fellesnemda den 15.mars sto vi igjen med 2 særdeles gode kandidater som begge har kvaliteter til å innfri de forventninger vi har. Ut i fra en totalvurdering valgte Arbeiderpartiet enstemmig å tilby Emil Raaen jobben som rådmann i nye Ørland kommune.

Prosessen rundt ansettelse av rådmann omfatter mange skrevne og uskrevne regler. Blant annet er tilliten mellom medlemmer av innstillingsutvalget,og mellom innstillingsutvalget og den de som søker stillingen, kandidatene, viktig. Det er helt avgjørende at prosessen er ryddig for å få gode kandidater til å søke, og at taushetsplikt og unntatt offentlighet blir respektert.

Vi er skuffet, og tar sterk avstand fra en slik oppførsel som Finn Olav Odde, medlem av innstillingsutvalget, formidler i Fosna-Folket. Der opplever vi at han gjør et forsøk på å  «skremme bort» de to som var igjen i siste runde ved å uttale «Jeg synes det er fryktelig synd at han som var unntatt offentligheten trakk sin søknad. Jeg tror den tredje kandidaten som trakk seg kunne vært enda bedre». Dette er uttalelser som undergraver prosessen og kandidatenes integritet og er ikke måten å bidra til en ryddig prosess. Vi håper vi slipper å se slik oppførsel senere.

Det har ikke vært tvil om at begge kandidatene som sto igjen når Fellesnemda gjorde sitt vedtak er godt kvalifisert. Vi har uttrykket vår støtte til dem begge. Vi er heldige som kan få beholde to så gode ledere i den nye kommunen. Det er et flott utgangspunkt vi må ta med oss videre. Arbeiderpartiet ønsker Raaen lykke til i jobben som rådmann.

Anne Torill Rødsjø

Gruppeleder Bjugn AP

Knut Ring

Gruppeleder Ørland AP