Kommentar til Daniel Fenstad sitt innlegg i FF 22.02.

Ser av innlegget til Fenstad at han ber om underlag for påstanden om kommunale merkostnader i 100-millionersklassen:

  • Klargjøring av tomt for videregående: 18 mill

  • Utkjøp av de to eksisterende skolene: 20 mill

  • Ny infrastruktur; bussoppstillingsplass, gangveier: 15 mill

  • Ny tomt til grunnskole: 10,5 mill

  • Nytt samfunnshus*: 46 mill

  • Sum: 109,5 mill

Oppsettet er basert på uttalelse fra administrasjonen i Indre Fosen kommune datert 30.10.17 hvor kommunens førsteønske for plassering av ny videregående er på grunnskolearealet. (* Fra siste kommunestyre er det et signal om å integrere samfunnshus i ny videregående skole, men kostnaden er så langt ikke adressert)

Kostnadsberegningen er utført av lokale entreprenører sine erfaringstall samt fra HolteProsjekt. Jeg legger til grunn at Fenstad som ansvarlig kommunepolitiker også har innhentet kostnadsvurderinger på dette og ser fram til dokumentasjon som viser at våre tall er «tull».

Tror Fenstad og jeg er helt enige om at det er et mål å få flere av elevene i Indre Fosen til å velge videregående skole i kommunen. Men Fenstad påstår at det kommer flere elever fra Indre Fosen til Vanvikan enn til Rissa. I følge en undersøkelse Fosna-Folket gjorde blant 410 ungdomsskoleelever i høst ønsket 57% av ungdommene skolen i Rissa. Mot 37% i Vanvikan. På hvilket grunnlag kan Fenstad påstå at det vil komme flere elever til Vanvikan? Eller er dette også en udokumenterbar påstand?

Arnar Utseth