– Det blir i det store og hele veldig bra vær de neste dagene, sier meteorolog i Storm Geo, Mariann Aabrekk, til Fosna-Folket.

Aabrekk melder om fortsatt lave temperaturer og rolige vindforhold.

Skiføret

– Det vil nok komme et par snøbyger, men det er neppe nok til å spenne på seg skiene.

Nysnøen vil ifølge værmelderen neppe legge seg, så for den som ikke allerede har skiføre fra før, er det lite grunn til å finne frem blå swix, røbb og glider.

– Det blir ikke noe superidyllisk winter wonderland. Så det blir ikke noe skiføre, med mindre du har et par ski du er villige til å ofre på grusen, sier meteorologen.

For den som venter på den virkelig flotte vinteren inn mot julestria, gjelder det å smøre seg med tålmodighet og stå-på-vilje.

Holkete helg

Inn mot helga blir det mildere - og glattere.

– Fredagen begynner fint, men i helga er et nytt lavtrykk på vei inn. Dette værskiftet har med seg plussgrader og kuling, sier Aabrekk.

Det som starter som sludd og snø går over til regn, natt til lørdag, og med det fare for glatte veier og vanskelige gå- og kjøreforhold.

– Saltbilen kan gjøre sitt, men den kan ikke være overalt. Det ligger an til holkeføre fra lørdag morgen, så da gjelder det å passe på både halebein, lårhals og kragebein, ifølge meteorologen.