- På mandag blir det stort sett østlig bris, men det blir oppholds og pent vær. Noe lokal strålingståke, men utover det ganske greit, sier statsmetorolog Frode Hassel.

Hassel melder om dagtemperaturer på tre til fire minusgrader, og kanskje så mye som sju til åtte minusgrader nattestid.

Fosna-Folket har fått disse flotte bildene fra Rissa-fjellene. Foto: Terje Dyrendahl

Truende tvillingvær

Tirsdag og onsdag blir som toeggede tvillinger.

- Det ser ut som greit vær på tirsdag, sørøstlig vind og forholdsvis kaldt, men fint vær. På onsdag blir det en helt annerledes værtype, sier meteorologen.

- Da vil det blåse opp og det vil bli en del vind, med frisk bris utsatte steder, natt til onsdag. Onsdag formiddag blir det sterk kuling fra sørøst. Det kan komme kraftige kast, og kanskje også liten storm enkelte steder.

Fra sør varsler Hassel om et truende nedbørsområde, som kan slå til fra onsdag kveld. Over natta snur det, til det varmere.

- Det blir litt nedbør på torsdag, og noe stigende temperatur. Da kan det bli adskillige plussgrader. Nedbøren kommer i form av litt regn, men det blir ikke store mengder.

Fosna-Folket har fått disse flotte bildene fra Rissa-fjellene. Foto: Terje Dyrendahl

Verken ski eller strand

Meteorologen har godt nytt verken for sommerkåte fosninger eller skiglade smøreentusiaster.

- Det som så langt har vært av byger har vært snø i høyere strøk, men nå blir det sannsynligvis ikke noe nedør før onsdag kveld. De første antydningene til nedbør kan komme i form av sludd, men så går det over til mildvær på torsdag.

Til neste helg er det håp om skitur, hvis meteorologens tidlige prognoser slår til.

- Inn mot helgen ligger det en del nedbør i lufta. Hvis det slår til vil det sannsynligvis komme som snø, også i lavere høyder.

- Hva med sommeren, når kommer den?

- Jeg har svaret på det også. Det blir en eller annen gang i løpet av mai 2018, sier Hassel.

Vær blir det i vært fall.