Nedbørsmengdene de siste dagene har ført til både oversvømmelser, skred og jordras i hele Trøndelag. Vått blir det også det kommende døgnet, men mengden avtar.

- Fra onsdag til torsdag får Trøndelag fra 15 til 30 millimeter nedbør, og fra torsdag til fredag cirka 15 til 40 millimeter, forteller vakthavende meteorolog, Gunnar Livik, ved Meteorologisk Institutt.

Metning

- Det er altså ikke en uvanlig stor mengde nedbør, men vi varsler likevel på grunn av snøsmelting og mye nedbør de siste dagene. Da får vi en metning i jorda, og det rekker ikke å sive ut nok vann før det kommer påfyll, forklarer Livik.

NVE opprettholder gult aktsomhetsnivå for flom og jordskred, som betyr at det kan oppstå skred, lokale oversvømmelser og erosjonsskader som følge av nedbøren.

- Alltid utsatt

I dagene som kommer er Fosen blant de områdene som må vente seg mest regn.

- Fosenhalvøya er blant de som får mest nedbør fra onsdag til fredag. Halvøya er alltid utsatt i slikt vær, sier meteorologen.

Av kartet kan det se ut som at Åfjord er den kommunen som får mest regn.

Tørr og fin søndag

Vi må trolig vente helt til søndag før nedbøren gir seg.

- Det blir litt mindre regn lørdag og søndag, fordi fronten flytter seg mer mot Møre og Romsdal. Søndagen ser tørr og fin ut. Temperaturene stuper imidlertid, ned på minus igjen, sier Livik.