Tidligere denne uka kunne Værtjenesten ved Ørland hovedflystasjon melde om en rekordtørr oktober måned for Ørland. For Fosen for øvrig har det vært uvanlig mange dager uten nedbør.

Men ikke bare har det vært tørt – det har også vært sol og knallblå himmel store deler av oktober.

Vanligvis lavtrykk

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Geir Ottar Fagerlid, forteller at høytrykket står i sterk kontrast til det typiske været på denne tida av året.

- Nå har det vært fint vær siden 1. oktober, og det høytrykket har vart i nesten tre uker. Det er veldig uvanlig til å være oktober. Det er langt i fra slik hvert år, sier Fagerlid og peker på at oktober vanligvis byr på lavtrykk fra vest og mye nedbør.

Fint helgevær

- Det er nok lenge til neste gang vi får en slik oktober igjen, sier meteorologen.

Godværet fortsetter inn i helga, med sol og temperaturer på rundt seks til syv grader både lørdag og søndag. Også starten på neste uke ser lovende ut.

- Helgeværet ser veldig fint ut. Det blir noen skyer på søndag formiddag, men de forsvinner i løpet av ettermiddagen, sier Fagerlid.

Nyt mens man kan

Det gjelder imidlertid å nyte det herlige høstværet mens man fortsatt kan. Allerede om en ukes tid blir værvarslene mer i tråd med det typiske oktober-været.

- Det varer i cirka en uke til, så er det slutt på moroa. Da vil det bli en del nedbør, sier meteorologen.