Den er det synlige beviset på at han og Rosenborg ble nummer to i årets Tippeliga. Det er en sterk prestasjon. Alexander hadde allikevel helst sett at gullet havnet i Trondheim og ikke i Drammen. Spesielt ettersom de sikret seg hele 62 poeng og gjør en bra sesong. Det er en poengsum som normalt sett holder til å bli seriemestere. I år skulle det vise seg at det ble i minste laget til å løfte det gjeveste trofeet over hodet. Strømsgodset hadde imidlertid marginene med seg og kunne juble mest da det ble gjort opp status.

– Vi hadde et lite håp om at vi kunne få hjelp av Haugesund dersom vi slo Lillestrøm og gjorde vår del av jobben. Det så lyst ut da lagene gikk til pause. Jeg forsto det ville bli vanskelig da Strømsgodset gikk opp i 2-0 mot et FHK-lag som ikke hadde annet enn stoltheten og æren å spille for, sa Alexander rett etter kampslutt. Sympatisk åfjording som også har vært med og tatt seriesølv i Danmark. Han var Rosenborgs førstevalg da serien ble sparket i gang.

God bidragsyter

Lund Hansen sto glimrende i starten, og var en viktig bidragsyter til den gode poengfangsten som Rosenborg opplevde i starten av sesongen. Han holdt Daniel Øhrlund som i år har vært Tippeligaens beste målvakt på benken. Da svensken fikk en sjelden mulighet, trodde de fleste at Alexander ville få fornyet tillit i kampen etter. Men det meste av sommeren og høsten har mørkluggen som i vår skrev kontrakt ut 2015, vært innbytter for svensken.

– Vi er i den heldige situasjon at vi har to gode målvakter. Alexander konkurrerer med en landslagsaktuell keeper om å være vårt førstevalg. Han jobber hardt på trening og har bevist at han er fullt på høyde med de beste når det klaffer, sa Per Joar Hansen som har det sportslige ansvaret i Rosenborg. Hansen er tydelig på at den tidligere Åfjord-keeperen med det samme etternavnet, er en solid sisteskanse som i aller høyeste grad har bidratt til RBK-suksessen i år.

Spent på cupfinalen

Alexander er ikke fornøyd med å være innbytter. Han jobber beinhardt hver eneste dag for at han på nytt skal bli førstevalget. Lund Hansen som både er reaksjonsrask og har stor rekkevidde, hadde et berettiget håp om at det skulle bli seriemesterskap helt til Strømsgodset begynte å hamre inn mål sju-åtte mil lengre sør for Åråsen. Dermed gikk både drømmen om seriegull og ikke minst Champions League-spill neste år fløyten. Sesongen er på ingen måte over for «Lunna» som han omtales som i fotballmiljøet og lagkameratene. Det er ikke mer enn halvannen uke til de inntar hovedstaden.