På vei ombord i flyet sørover fra Tromsø etter NM-stafetten var ikke Kristian Tettli Rennemo nådig i kommentarene etter at juryen ga Leksvik IL og 14 andre av lagene på herrestafetten 3 minutter tillegg for det juryen mener var skøyting på den klassiske etappen.

Dette skriver Kristian:

- Jeg legger ut en melding på Facebook nå, du kan bruke den, sa han på telefon fra flyplassen. Like etterpå publiserte han følgende på sin egen Facebook-profil:

«Nå har ikke jeg sett bilder fra herrestafetten. Men, jeg må si jeg er jævlig overrasket over juryen som velger å gi 15 lag 3 minutter tidsstraff. På klassiskdelen legger arrangøren opp til en løype som er så lett at INGEN aktive toppløpere engang ville vurdert noe annet enn staking. Alle som så løpet vet at det snødde grovt og at sporet ble meget redusert etter hvert. Da er det ikke alltid lett å få skia til å gå i fartstetningen.At juryen med John Aalberg i spissen velger å diske så mange klubblag i NM-stafetten mener jeg er forkastelig. Det betyr så mye for alle hardtsatsende klubber. Og at ingen alle de tre medaljørene var så mye bedre forundrer meg også. Skandale.»

Enstemmig jury

Til adressa.no sier teknisk delegert og juryleder John Aalberg at det var en enstemmig jury som valgte å ilegge lagene straff.

- Regelen er slik at i stafett og etapperenn så har vi mulighet til å gi en tidsstraff når vi ser at det skøytes i klassiske renn. Vi kan diskvalifisere, men det brukes ikke så mye på etapperenn, sier han til Adresseavisen.

Juryen hadde totalt fire kontrollpunkter på førsteetappen.

- På ett av punktene så vi mye av det vi definerer som skøyting. Nesten alle lagene forsøkte å stake, og derfor er det kanskje ikke så overraskende at vi ser flere saker, forklarte Aalberg til Adresseavisen.

- Siste ord er nok ikke sagt

Anders Tettli Rennemo leverte en sterk sisteetappe for Leksvik. Han gikk ut som nummer 23 fra velksling, men var nummer ti å mål. Før juryen ga Leksvik tre minutter tilleggstid, og dermed sendte leksværingene tilbake til 23.plassen.

- Planen min var å gå jevnt hardt, og se hvor mange jeg klarte å hente inn, sa Anders til Fosna-Folket etter stafetten. Etter juryavgjørelsen som sendte Leksvik nedover resultatlista igjen sier Anders Tettli Rennemo: - Mange er veldig sinte, så siste ord i saken er nok ikke sagt!