Denne helga kan Ørland BK avslutte «tidenes sesong». Med seier over divisjonskollega Neset, vil Øvergårds mannskap vinne sin niende kamp på rad og vinne Obos cup for andre gang på tre år.

– Det er veldig motiverende at det er en avgjørende kamp på slutten av sesongen. Slike kamper har vi ikke vært bortskjemt med, sier Ørland-trener Trond Øvergård til Fosna-Folket.

Historisk sesong

Dette, i tillegg til seriemesterskap, opprykk og kretsmesterskap gjør 2017-sesongen til en sesong klubben sent vil glemme.

– Jeg skal ta ut en tropp nå, og det er ikke så enkelt. Det er mange å velge i. Noen blir skuffet, og noen blir glade. Verre med dem som blir skuffet.

Øvergård har flust av spillere å velge i. Basert på spilletid denne sesongen er det 30 spillere som har spilt nok kamper til å kunne titulere seg både kretsmester og seriemester. Men det er mange av disse som ikke får muligheten til å spille cupfinalen.

– Det er mange som har fortjent å være med, og det er vel i hvert fall en 5-6 stykker som blir skuffet. Det er mange som kunne gjort en god jobb, men det er kun lov til å ha med 18, sier Øvergård.

Det soleklart kjipeste

Treneren sier dette er det soleklart kjipeste med å være fotballtrener.

– Det er en ubehagelig situasjon. Det er aldri artig å sitte og bestemme hvem som skal være med i troppen. Vi har satt opp buss utover til Malvik (kampen spilles i Abrahallen), så jeg håper alle spillerne blir med uansett om de skal spille eller ikke.

Av de 30 spillerne som har blitt serie- og kretsmester (da må man ha spilt minimum tre kamper), vurderer Øvergård 25 av dem som aktuelle til troppen i cupfinalen.

– Det var fem spillere som spilte to kamper, blant annet evigunge Erik Balsnes Olafsen (44), som var sterkt delaktig i to Ørland-seire tidligere i sesongen.

– Han spilte seg inn på laget, men så reiste han til Syden. Mens han var på ferie, hadde andre spillere kommet tilbake fra skade, og da var han plutselig ute.

Øvergård avviser på det sterkeste at det er noen form for hevnaksjon.

– Nei, men han kan takke seg selv. Jeg syns jo veldig synd på han da. Det hører med til historien at han var tatt ut til bortekampen mot Neset, men da prioriterte han avslutning med damelaget (som han er trener for).

Ørlending eller soldat?

Med så mange spillere disponible er det ikke en enkel sak å ta ut laget. For Øvergård er det ikke bare snakk om å ta ut det beste laget, men det riktige laget.

– Kampen om plassene er såpass jevn nå, at det ikke er noen soleklar ellever som utmerker seg. Men jeg tenker nok litt på hvem som skal være med videre, og litt på lokal forankring. Det er viktig at vi har noen ørlendinger på laget.

– Står det mellom to som er like gode, så velger jeg en ørlending fremfor en fra Forsvaret.

I årets tropp er omtrent halvparten av spillerne fra Ørland. Mange av de nye fjesene er kommet inn via Forsvaret, og det er ikke alle de som helt sikkert er med videre.

– Jeg opplever ikke usikkerheten foran neste sesong som verre enn for et annet fotballag. Vi vet at to spillere forsvinner; keeper Øyvind Børresen og Markus Botten. Men vi har bra etterfyll, og bekymrer oss ikke for det. Det er å rykke opp på feil grunnlag hvis vi tenker at vi er avhengige av to spillere. Vi tenker helhet.

Gammel kjenning

Ørland har allerede møtt søndagens motstander, Neset, tidligere i sesongen. I semifinalen i kretsmesterskapet tok Øvergårds spillere seg til finale etter ekstraomganger. Det er ingen fordel, mener treneren.

– Det gjør meg litt bekymret. Jeg er livredd for at guttene skal tenke at dette blir en smal sak. Vi manglet en del folk da vi slo dem sist, så jeg frykter at vi blir for komfortable.

Kampen mot Neset er sesongens 26. og siste A-kamp for Ørland BK. Med seier vil det være den niende på rad.

– Neset er ikke noe dårlig lag, det kan slå begge veier. Det må jeg bruke en del energi på å forklare guttene.

Seiersplan

Treneren har seiersplanen klar.

– Vi tenker å gå ut knallhardt for å avgjøre tidlig. Vi ønsker ikke noen runde med ekstraomganger og straffespark. Jeg håper vi raser av gårde med en gang og gir full skur fra første stund.

Ørland BK vant samme cup i 2015, da også med Øvergård som trener.

– Den opplevelsen kan jeg godt tenke meg å ha på nytt, men jeg har et veldig avslappet forhold til helga. Jeg tenker at det er veldig ufarlig om vi skulle tape.