Johansen, som er fra Bjugn, brakk nakken i en bilulykke i 2000. Han deltok i paralympiske grener i 2006, og har en 4. plass fra rullestolcurling på merittlista. I dag gjorde han en stor prestasjon i øvelsen luftrifle liggende. Det resulterte i World cup-gull.

- Verdensrekord

Johansen kvalifiserte seg til finalen i Polen med å skyte 632,4 i innledende skyting. Dette ga andreplass i kvalifiseringen, 0,1 poeng bak Veronika Vadovicova fra Slovakia. Sistnevnte har to gull fra paralympics. I finalen tok Johansen kommandoen fra første skudd og ledet hele veien.

- Han tapte nesten hele forspranget på nest siste skudd, og da var samme Vadovicova kun 0,1 poeng bak. På siste skuddet ble Johansen forstyrret av standplassleder, som gjorde en feil kommando. Johansen skjøt et "dårlig" skudd, som måtte annulleres etter spontan protest fra publikum. Han måtte dermed skyte siste skuddet alene med 50 par øyne i ryggen. Johansen skjøt en perfekt 10,9, og satte med det verdensrekord i øvelsen med 211,9. En fenomenal prestasjon, oppsummerer Helge Olden i Ørland pistolklubb.