Filippa Brovold og Gustav Brovold deltok begge i stevnet som ble avholdt på Levanger der norske judoeliten var samlet for å avgjøre hvem som for tiden er best i landet.

Tre NM-gull på rad

Filippa kom nylig tilbake fra Europacup og tilhørende treningsleir med ungdomslaget i Italia, og med godt treningsgrunnlag og nye triks på lager gjorde hun kort prosess med samtlige motstandere, og innkasserte med dette sitt tredje NM-gull på rad.

- For å få flere kamper stilte hun i tillegg opp i aldersklassen U21 og selv mot motstandere både to og tre år eldre ble det en ny topplassering i form av sølvmedalje, sier far Erlend Brovold.

Lillebror Gustav var nok den som denne gangen markerte seg mest ettertrykkelig ved å forsyne seg med to NM-gull. Først vant han gull i sin egen alders-og vektklasse (under 15 år) dette etter kamper hvor samtlige motstandere rakt ble kastet i matta.

Til Nordisk mesterskap

- I finalen møtte han en utøver fra Haugesund som eter få sekunder ble ekspedert. Gustav deltok i tillegg i aldersklassen for de opp til 18 år, også her ble det gull, sier Brovold.

13-åringen fra Stadsbygd er dermed kvalifisert for deltagelse i Nordisk mesterskap i mai.

- Før det venter en rekke treningstimer både i Trondheim og hjemme på Stadsbygd, sier far Brovold.