Lunsjtrav, det vil si fem kjappe løp etter hverandre i løpet av en time. De to første løpene tar Veronika Bugge seg av. Begge vinnerhestene har start nummer tre, uten at det betyr all verden.

LES OGSÅ:* Veronika slo ut Norges beste kusk -Fosna-Folket* Har du noen gang sett en hest med et go pro-kamera på hodet ...

– Dette var en ny artig dag, sier Veronika Bugge til Fosna-Folket etter at alt er vel overstått.

Katastrofal galopp

Dagens prestasjon sto Bjugn-trener og kusk Veronika Bugge for i dagens andre løp. Hun var blant favorittene med 3-årige Take It Easy. Den flotte mørkebrune hingsten med sterke amerikanske aner, ikke minst gjennom den i travkretser svært anerkjente faren. Dream Vacation.

Take It Easy debuterte så sent som 20. november 2017. Direkte til topps med seier i debuten. Seks dager senere ble det 6. premie. Dette var altså Take It Easys tredje totalisatorløp.

Veronika Bugge kjørte rundt i første sving med hesten til Vebjørn Ness på Oksvoll. Det ble tet, men inn mot andre sving skjedde det. Fosen-ekvipasjen hoppet over i en drepende galopp.

Fantom-opphenting

– Hva skjedde her og hva tenkte du da, Veronika?

– Hesten ble redd hester som kom utenfor. Han skar plutselig inn og ville inn på indre bane. Da jeg fikk vrengt ham inn i banen igjen kom galoppen. Og da tenkte jeg at løpet var ødelagt, det så slik ut, forteller Veronika Bugge som da var plutselig 30–40 meter bak teten.

– Jeg lot hesten få være med litt for se det an, tenkte kanskje å få en premie. Etter hvert kjente jeg at han hadde krefter igjen og håpet steg om en trippelplass. Så på oppløpet kom han jo skikkelig bra.

– Vi har en bildeserie av deg lenge før mål der du bare sitter og gliser?

– Ja. Jeg så vi hadde størst fart av alle og at vi ville vinne da, smiler Bjugn-kusken.

Take It Easy fikk kilometertiden 1,19,4 tross den stygge galoppen.

Oslo-triumf

Da hadde allerede Veronika Bugge skaffet seier i dagens første løp med stallhesten My Dream Come True. Hesten har pussig nok samme far som Take It Easy. Den 6-årige hoppa har eiere i Oslo, men satser på Veronika og hennes trening fra stallen i Ervika.

– Dette er egentlig et resultat av tilfeldigheter. De kom først med en hest de trodde hadde et bedre løpstilbud her i Trøndelag, men det viste seg at der var det ikke mer å hente. Da kom de opp med en ny hest og nå har jeg faktisk tre på stallen for de samme eierne, forteller den dyktige Bjugn-treneren.

Bror Odd fjerde

Når du har ei mor som heter Søstra er det alltid forventninger til når avkommet starter. Så også med Bror Odd. I sin fjerde start i karrieren ble det 4. premie med kilometertiden 1,37,0 under Monika Fremstads tøyleføring. Vallaken etter Voje Spik eies av Søstras eier, Trine Standahl på Opphaug. Vi hører nok mer fra den kanten utover i 2018.

Bjugn-hoppa Lille Vilma endte opp med 6. premie i det samme løpet med 1,36,9. Her kusket Roar Walsøe.

Leksvik-hesten Olli’s Texas fikk 7. premie i dagens siste løp med kilometertiden 1,17,0.