Onsdag kveld reiste Rissa ILs fotballdamer til Ranheimsfjæra for å møte topplaget på EXTRA arena. Men selv om Ranheim lå på 2. plass før kampen, reiste ikke trener Erling Dyrendalsli til byen bare for å begrense tapet.

– Nei, vi hadde en plan om å fortsette som vi har gjort. Spille ball, ligge kompakt og komme etter når vi vant den. Det handler om å få det kollektive til å fungere begge veier. Det lyktes vi veldig bra med, sier treneren til Fosna-Folket.

Marerittstart

Ranheim kom klart best i gang, og gikk til pause med 2-0-ledelse.

– Vi kom mer med i kampen i andre omgang. og kunne scoret både to og tre mål, vi også. Det vi gjør i andre syns jeg er lovende. Med litt tur kunne vi greid det.

Dessverre var det Ranheim som kom best igang også etter sidebyttet.

– 3-0 kom tidlig, litt imot spillets gang. Vi reduserte til 3-1 etter timen. Etter det hadde vi skudd i tverrliggeren og flere store sjanser.

Rissa IL gjorde et strålende comeback-forsøk mot Ranheim, her fra en tidligere kamp. Foto: Erik Eikebrokk

Reduseringen kom ved Hanne Rosvoll Larsen etter timen spilt, da Tove Dyrendalsli slo pasningen som Rosvoll Larsen rullet inn i det lengste hjørnet fra drøyt ti meter.

– Vi fikk litt trua da, og vi turte å komme etter mer med laget. De hadde en redning på streken, og vi hadde et indirekte frispark fra sju meter også.

Ikke bitter

Etter kampen deler lagene helt forskjellige skjebner. Ranheim ligger på 2. plass, mens Rissa ligger på siste, delt med tre andre lag.

– Ranheim var et tålelig greit lag, det må jeg si. De har tatt mye poeng, men vi var ikke langt etter. De er litt mer fysisk robust. Vi blir kanskje litt lette.

– Bittert at det ikke ble poeng?

– Nei, ikke bittert, siden vi taper med to. Men med litt mer stang inn så hadde vi tatt poeng.

Rissa-treneren er generelt imponert over nivået i divisjonen (4. divisjon avdeling 2).

– De fleste lag forsøker egentlig å spille ball, mer eller mindre. Også må jeg si at vi ble tatt veldig godt imot, med frukt i garderoben.

Torsdag 7. september spiller Rissa IL hjemme mot Orkanger 2.

– Da går vi for å vinne. Det er et lag vi kan slå.