Hammer, som fyller 18 år i slutten av mars, har tidligere spilt 4. divisjonsfotball for Vanvik og juniorfotball for Rosenborg. Før 2018-sesongen bestemte han seg for å fortsette karrieren i en annen byklubb, nærmere bestemt Byåsen, på fjerde høyeste nivå i norsk fotball.

– Jeg fikk ikke tilbud om ny kontrakt med Rosenborg, så da stod det mellom Ranheim og Byåsen, men jeg følte Byåsen var best for meg, sier Håkon, til Fosna-Folket.

Møtte Bendtner

Og hva passet da bedre enn å møte gamleklubben Rosenborg til prestisjetung treningskamp i ABRAhallen?

– Håkon startet på benken, men kom inn på sentral midtbane etter 59 minutter og hadde en grei omgang mot etablerte stjerner som Anders Trondsen, Anders Konradsen og Mike Jensen på midtbanen. Han gjorde seg absolutt ikke bort og hadde mange gode involveringer både defensivt og offensivt; blant annet en fantastisk vending der Trondsen forsvant bort, skriver far, Egil Hammer, til Fosna-Folket.

– De hadde med de beste, også Nicklas Bendtner. Så det var artig. Bendtner gjorde ikke så mye ut av seg, men man merker at han er en litt annen klasse, sier Håkon.

Staværingen håper å bidra til at Byåsen rykker opp igjen til nivå tre i norsk fotball. Foto: Privat

Satser friskt

17-åringen prøvespilte for flere klubber før årets sesong, men bestemte seg til slutt for å fortsette karrieren i Byåsen.

– Målet er å få spille regelmessig i 3. divisjon, og jobbe med å bli en enda bedre fotballspiller.

Byåsen Toppfotball rykket ned fra PostNord-ligaen i 2017, men satser friskt igjen med et ungt lag, og har ambisjoner om å rykke rett opp igjen.

– Vi har som mål å være i toppen, så vi håper på det.

Laget trenes av Erik Selnæs, som er bror til ikke ukjente Ole Selnæs, tidligere Rosenborg-spiller, og i dag proff i fransk St. Etienne. Byåsen vant til slutt treningskampen mot Rosenborg 3-2.

– Jeg tenkte ikke så mye på at det var mot Rosenborg, men det var fint å få en seier mot en så god motstander, sier den ferske Byåsen-spilleren.