- Den tidligere rekorden var på 223 deltakere. Nå er vi langt over det. Det er helt topp, sier arrangementsleder Øystein Dypvik Rødsjø.

Kvam vant igjen

Arrangementsledelsen har valgt å ikke fokusere på vinnere. Deltakelsen er viktigst, påpeker Rødsjø. Derfor blir premievinnerne også trukket ut. Vinnerne får kun heder og ære. 145 håpefulle stilte til start i klassen senior over 14 år. Vegard Kvam fra Bjugn kom først i mål med tiden 37.09. Kun sekunder bak jaget løpetalentet Ørjan Kjeldsli fra Stadsbygd. Sistnevnte ledet frem til svømmeetappen, men Kvam fikk et lite forsprang da de to kom i land. Den siste kilometeren inn til mål klarte Kvam å holde Kjeldsli på relativt trygg avstand.

Spurtoppgjør i juniorklassen

I tur og trimklassen, som gikk av stabelen i formiddag, deltok 34 personer. 54 ungdommer stilte også til start i juniorklassen. Der ble det et realt spurtoppgjør. Olav Kvåle Gissinger fra Malvik var raskest med tiden 40.19, tett fulgt av Mats Maalø fra Skatval med tiden 40.21. Raskeste jente i juniorklassen var Silje Storaa fra Bardufoss. Hun syklet, svømte og sprang på tiden 46.08.

Berg nummer to med fall

I dameklassen senior trakk Thea Ursula Arntsen det lengste strået. Hun brukte 40 minutter og 22 sekunder på å forsere løypa. Skitalentet Julie Victoria Berg fra Leksvik tok andreplassen med tiden 41.27. Berg hadde et alvorlig sykkelvelt tidlig i løpet, men fullførte med stil.